Microsoft frygter ikke muligt dansk OOXML-nej

Microsoft ser trods norsk nej og svensk skandale fortrøstningsfuldt frem til mandagens OOXML-afgørelse i Dansk Standard. "Processen fortsætter," lyder det fra selskabet.

Microsoft nedtoner konsekvenserne af et nej forud for, at Dansk Standards mandag endeligt skal tage stilling til, om organisationen vil anbefale dokumentformatet OOXML til ISO-standard.

Ifølge strategi-manager hos Microsoft, Jasper Bojsen, vil det ikke være en katastrofe, hvis Dansk Standard afviser formatet, ligesom det tidligere i dag skete i Norge.

"Norge har valgt at sige nej, men der følger en begrundelse med, som vi kan bruge i den videre proces," siger Jasper Bojsen, der er strategi-chef i Microsoft Danmark.

Nej giver mulighed for justering

Han mener ikke, at et norsk eller eventuelt dansk nej vil ødelægge processen.

Med et eventuelt nej vil følge en begrundelse, som ISO sammen med ECMA kan bruge til at justere formatet, så chancerne for en senere godkendelse vil stige.

Der er heller ikke nogen risiko for, at processen vil gå i stå. Et land som Tyskland har allerede sagt ja, fremhæver Jasper Bojsen.

"Internationalt tegner der sig allerede et billede af, at processen fortsætter. Allerede nu er der sat et møde op Geneve i februar, hvor man centralt forholder sig til alle indstillinger – både ja og nej – og begrundelserne," siger Jasper Bojsen.

Svensk pres "kedeligt sag"

Det svenske standardorgan sagde først på ugen ja til OOXML, men siden er det kommet frem, at flere medlemmer var blevet presset til at stemme for formatet.

Jasper Bojsen kalder sagen kedelig, men synes det er i orden, at processen nu gøres om.

"Man kan altid diskutere detaljerne. Men nu er der sået tvivl om afgørelsen fra den svenske standardiseringsorganisation, og det vigtigste er, at man kan have tillid til afgørelsen," siger Jasper Bojsen.

Jasper Bojsen ønsker ikke at give et bud på, hvorvidt den svenske skandale og Norges nej eventuelt skulle have påvirket de danske medlemmers afgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere