Artikel top billede

Internet Archive skal få styr på NASAs it-roderi

Græsrods-organisationen Internet Archive skal bruge de næste fem år på at få digitaliseret millioner af lydklip, billeder og dokumenter fra NASAs enorme digitale rodebunke.

Det amerikanske rumfarts-agentur, NASA, går i gang med det omfattende arbejde med at digitalisere hele sit enorme billed- og video-arkiv fra både bemandende og ubemandede rumrejser.

Arkivet er indsamlet gennem mere end 50 års rumforskning og er derfor af en anseelig størrelse.

Det er ideen, at hele arkivet - der i dag er spredt ud over 10 forskellige lokaliteter - skal samles i et stort centralt digitaliseret arkiv, hvorfra rum-fans kan søge efter oplysninger.

Fonde betaler

Den store digitaliserings-opgave, der nu ligger foran NASA, bliver muligt på grund af en aftale, som NASA har indgået med den ikke-kommercielle amerikanske organisation, Internet Archive, der skal stå for at skanne og arkivere billederne og siden hen styre arkivet.

Arbejdet vil alene blive finansieret gennem fonde, bevillinger og private tilskud, hedder det.

En del af NASAs arkiv-materiale er allerede tilgængeligt på nettet, men materialet er i dag delt op i mere end 20 forskellige selvstændige kategorier.

Det gør det svært at finde billeder eller andet materiale, medmindre man ved præcist, hvad man går efter.

Det skyldes ikke mindst, at NASA aldrig har fået udarbejdet en digital storage-strategi, men derimod har arkiveret løs uden ordentligt styring og registrering.

Fem års arbejde venter

Internet Archive regner med, at arbejdet vil tage omkring fem år.

Ifølge NASA ved ingen endnu helt, hvad der gemmer sig nede i NASA katakomber.

"Så snart man bliver færdig med et del-projekt og åbner en ny kasse, vælter det frem med ting, som man aldrig har set før," siger en NASA-talsmand.

Det er planen, at de fremkomne data vil blive lagret på harddiske og derfra overført til Internet Archives databaser. Papir-dokumenter, mikrofilm, bøger, præsentationer, lydklip og video-klip - hvoraf meget er på VHS - vil blive skannet eller kopieret og dernæst digitaliseret til arkivet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere