HP: Ingen beviser på vores printere er farlige

Så længe der ikke er bevist nogen forbindelse mellem de ultra-fine partikler i HP's laserprintere og sundhedsskader, vil selskabet ikke overveje tilbagetrækning af sine printere.

It-firmaet Hewlet-Packard maner til besindighed, efter et australsk forskerhold har påvist, at selskabet har 12 laserprintere, der udskiller ultra-fine partikler, som mennesker kan indånde.

"Der er ikke blevet bevist nogen sammenhæng mellem partikler fra printere og en eventuel helbredsfare," lyder det fra HP's europæiske talsmand, Bob Aiello.

Han oplyser, at HP har bedt om at få tilsendt et eksemplar af printertesten udført af forskere fra det teknologiske universitet i Queensland i Australien.

Nye HP-undersøgelser på vej

HP vil nu selv i gang med at teste de printere, som har været på tale i den australske undersøgelse.

Formålet med testen er at undersøge, om de udgør samme helbredsfare som rygning, som de australske forskere har brugt som billede på printer-forureningens omfang.

"Vi tester allerede vores printere for sundhedsfarer, og vi forventer derfor ikke, at vi finder nogen forbindelse mellem de fine partikler og lungeskader," siger Bob Aillo.

Han understreger dog, at selskabets printere bør stå i ventilerede rum

Ingen planer om tilbagetrækning

På grund af den manglende bevisførelse, for at printerne kan skade kontorarbejderes helbred, så vil HP ikke foretage tilbagetrækninger af sine millioner af printere alene på det europæiske marked.

"Det er alt for tidligt at spekulere i den retning. Vi skal først have testet vores printere og finde en forbindelse mellem partiklerne og menneskers helbred, inden den slags planer kan komme på tale," siger Bob Aiello.

HP tester sine printere i samarbejde med det tyske miljøministerium.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere