HP er storsynder med printer-forurening

De fleste sundhedsskadelige laserprintere kommer fra HP. Printer-forureningen af luftvejene kan dog være langt mere omfattende, da andre selskabers printere kun er testet i et mindre omfang.

Næsten alle de farlige laserprintere, som et australsk forskerhold har udpeget som miljøfarlige, kommer fra producenten Hewlett-Packard.

Det skriver det amerikanske tidsskrift American Chemical Society's Environmental Science & Technology (ES&T).

Forureningen fra printerne menes at komme fra tonerpatronerne, der udskiller ultra-fint støv, som i de værste tilfælde bliver indåndet med samme effekt som at ryge en cigaret.

Det australske forskerhold har testet 62 printere, hvoraf 13 beskrives som værende høj-risiko kilder til forurening af kontormiljøet. 12 af disse 13 printere kommer fra HP.

Blandt HP's forurenende printere er Color LaserJet 4650dn, Color LaserJet 5550dtn, Color LaserJet 8550n, LaserJet 1320n, LaserJet 2420n, LaserJet 4200dtn, LaserJet 4250n, LaserJet 5, LaserJet 8000dn, og LaserJet 8150n.

Forurening kan komme fra andre mærker

HP har dermed et miljøproblem, der kan vise sig at få store konsekvenser for kontormiljøer overalt i verden.

Men problemet med printerforurening kan vise sige at være langt mere omfattende end blot HP's produkter, fordi 76 procent af alle de testede printere kommer netop fra HP.

Forskerholdet testede også printere fra Canon, Ricoh og Toshiba, men ikke i samme grad som HP's produkter.

I det australske forskeholds optegnelser over uskadelige printere har HP 29 printere, mens selskabet har seks i lav- eller middelkategorien.

HP i tænkeboks

HP har endnu ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Selskabet er i gang med at granske i det australske forskerholds resultater, da selskabet ifølge en talskvinde selv tester sine printere for forurening af kontormiljøer inden lancering.

HP har tilkendegivet over for Computerworld Danmark, at selskabet vil komme med en udtalelse senere i dag eller i morgen angående de potentielt farlige printere.

Oversat af Mads Elkær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere