Mandagens aviser om it

Telmore-stifter tænder op under priskrig. Danske Microsoft-partnere i oprør. Accenture får ny skipper i Danmark. Ny forvirring om udlandsopkald. Sander vi stoppe it-branchens forurening.

Telmore-stifter tænder op under priskrig

Med en nyindhentet aftale om brug af Sonosfons net sætter Telmore-stifteren Frank Rasmussen nu gang i fjerde omgang på telemarkedet, hvor selskabet Bibob skal udfordre konkurrenterne. Frank Rasmussen solgte i 2004 Telmore til TDC, men med Bibob skal der nu luges ud i opkaldsafgifterne. Teleanalytiker John Strand mener at lanceringen vil betyde blodig krig på telemarkedet. (Berlingske Tidende)

Danske Microsoft-partnere i oprør

Columbus IT opfordrer nu Microsoft til at sælge aktieposten i Avanade. Det sker fordi Microsoft efter Columbus opfattelse deler is ud med den ene hånd, mens den anden hånd giver lussinger. Derfor opfordrer Michael Gaardboe, partner i Columbus IT, nu Microsoft til i klare vendinger at overbevise ham om at firmaet satser på ham som partner og ikke på en konkurrent. Kritikken bakkes op af en af de andre store Microsoft-partnere, det IBM-kontrollerede EDB-gruppen. (Berlingske Tidende)

Accenture får ny skipper i Danmark

Philip Wiig er ny landechef i den danske afdeling af Accenture. Han afløser Jakob H. Kraglund, der har været chef i fire år. Skifter sker ifølge firmaet som følge af et globalt strategiskifte, som i Danmark betyder satsninger på nye områder, der traditionelt har været svære at få fodfæste på. (Berlingske Tidende)

Ny forvirring om udlandsopkald

Sonofon følger nu TDC's eksempel og giver alle kunder de nye billigere udlandspriser fra slutningen ad august. Men nu er der opstået usikkerhed om EU's fastsatte maksimumpriser på henholdsvis 4,57 kroner for at ringe hjem til Danmark og 2,24 kroner for at blive ringet op i udlandet. Problemet er nu, at teleselskaberne ikke benytter samme faktureringsform. Mens nogen tager sig betalt per påbegyndte 30 sekunder, tager andre betaling per sekund, og andre igen per minut. Det skaber forvirring, og derfor har IT- og Telestyrelsen nu bedt EU-Kommissionen afklare spørgsmålet. Ifølge styrelsen er det vigtigt at alle afregner ens. Også andre lande har undret sig, oplyser IT- og Telestyrelsen, der hælder til, at EU må mene sekundafregning i loven. (Berlingske Tidende)

Sander vi stoppe it-branchens forurening

En national handlingsplan, flere forskningsmidler og dansk fokus på grøn it ved FN-klimakonference skal forgylde Danmark. Det mener videnskabsminister Helge Sander (V). IT-udstyr står med en andel af co2-forureningen på to procent ad den samlede udledning for lige så høj en udledning af Co2 som flyindustrien. Derfor vil ministeren senest i november måned fremlægge en national handlingsplan for et grønnere og mere miljøvenlig it-branche. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere