TDC pumper prisen op med Talkline-salg

ComputerViews: TDC's salg af det tyske datterselskab Talkline er endnu et forsøg på at få det økonomisk optimale ud af TDC, som skal pumpes op, inden selskabet om få år skal sælges igen.

ComputerViews: Kapitalfonde er sat i verden med et formål: At tjene penge.

Derfor har de fem kapitalfonde bag TDC også haft en ganske klar målsætning, da de i 2005 købte teleselskabet for omkring 67 milliarder.

Målet var og er fortsat, at den danske telegigant skal være mere værd, når kapitalfondene på et tidspunkt vælger at sælge selskabet igen.

Det er en realitet, som TDC-boss Jens Alder flere gang selv har fortalt om i åbne fora.

Med salget af tyske Talkline for 4,2 milliarder kroner kan kapitalfondene dermed sætte endnu et kryds på "to-do-listen".

For planen er ganske simpelt, at alt, der kan sælges for en god pris, skal sælges.

Og hvis der ikke er penge i skidtet, skal det lukkes.

TDC skrumper

Talkline – som er en tysk version af lavpriskonceptet Easymobile – er ikke det første selskab, der forsvinder fra TDC's portefølje.

Sidste år måtte TDC droppe Easymobile i Storbritannien på grund af dårlige regnskaber. Det samme skete med Easymobile i Holland.

Og nu har man også gang i – bekræftede – planer om at sælge TDC's ejerandel mobilselskabet One i Østrig og Sunrise i Schweiz.

Derudover valgte TDC i januar at sælge sit baltiske mobilselskab Bité til den private kapitalfond Mid Europa Partners. Prisen var på 3,4 milliarder danske kroner.

Her i Norden er TDC's plan, at selskabet skal være dominerende på erhvervsmarkedet, mens man ikke har den store fidus til privatkunderne i de nordiske lande – ud over selvfølgelig dem i Danmark.

Det resulterede for nylig i, at den norske version af Telmore fik dødsstødet.

Kapitalfondenes plan

Set udefra virker kapitalfondenes plan med TDC ganske logisk.

Alt det, man kan få en god pris for, sælger man, og alt det, der ikke giver positive resultater eller ikke passer ind i strategien, lukker man.

Jo, planen virker fornuftig, hvis man kun har et salg af TDC for øje.

Spørgsmålet er, hvor det efterlader TDC som selskab? For selvom TDC kan vise sig at være en mere fokuseret forretning, når kapitalfondene sælger, vil TDC nok også være en mindre forretning med færre arme og ben placeret på Europa-kortet.

Og mens TDC sælger fra, køber de nordiske konkurrenter op. TeliaSonera har købt Debitel. Telenor har købt Tele2.

Hvornår skal TDC sælges – og hvem bliver køberen?

ComputerViews er en særlig analyseform, som Computerworld anvender. Læs mere om ideen bag ComputerViews her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere