Den tilsynsførende for databeskyttelse i EU, Peter Hustinx, kommer nu uventet Google til undsætningen, efter at søgemaskineselskabet har mødt hård kritik fra 27 EU-lande angående selskabets data-politik.
Dermed går han imod den skarpe kritik, der har haglet ned over Google for firmaets politik med at gemme folks søgninger. Søgemaskineselskabets politik har fået privacy-eksperter i EU til at kræve hårdtslående argumenter fra Google til overhovedet at gemme folks oplysninger.
Men Peter Hustinx hævder dog, at man ikke skal kigge så skævt til Google. Især ikke efter, at Google selv har skåret opbevaringslængden ned fra uendelig til to år.
"Jeg ser et selskab, der er meget magtfuldt, og samtidigt tænker på at integrere privacy-løsninger. Og det er vist sagen i en nøddeskal, sagde Peter Hustinx på en konference i Amsterdam, hvor Google-sagen blev diskuteret.
Han påpegede, at Googles imødekommenhed ikke skulle anses som ren overflade, men understregede samtidigt, at de to års opbevaring skulle være et absolut maksimum for opbevaring af folks søgninger.
Google forklarer sig
Ved selv samme konference præsenterede Googles privacy-præsident, Peter Fleischer hvordan Googles søgefunktioner virker.
I søgningen har brugerne blandt muligheden for en avanceret søgning, hvor der kræves log-in med brugernavn og password. Så snart dette er indtastet, så vil søgemaskinen logge søgninger og trække deres relevans med ind i nye søgninger.
Hvis en bruger eksempelvis søger på "biler" og derefter "golf", så vil resultaterne først og fremmest vise Folkevogns Golf i stedet for golfspilleren Thomas Bjørn.
Peter Fleischer fra Google hævder dog, at denne form for søgning var frivillig, hvilket han fremhæver som et argument for, at Google ikke ønsker at pille ved privatlivets fred.