Onsdagens aviser om it

Bank truer med at forlade prisportal. Turbo på det digitale magasin. DAB i strid modvind. Niche-it skaber fynsk millionforretning. Politisk kommunikation på nettet står stille. Oracle var tæt på køb af Apple. Gå på nettet og lær de danske salmer.

Bank truer med at forlade prisportal

Jyske Bank føler sig dårligt behandlet af pengepriser.dk, og banken overvejer at forlade samarbejdet. Det eventuelle brud med portalen, der er styret af Finansrådet og Forbrugerrådet, sker, fordi Jyske Bank ifølge dets direktør Anders Dam ser dyrere ud på portalen end i virkeligheden på grund af bestemte beregningsmetoder på portalen. "Vi har valgt at være med for husfredens skyld, men hvis det begynder at koste os kunder, vil vi ikke være med længere," siger han. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Turbo på det digitale magasin

Branding og brugerinvolvering er nøgleordene for magasinbranchen, hvor bilmagasinet Vmax's online-satsninger emmer af brugerinddragelse. "Nettet er fantastisk til at involvere læserne meget mere i bladet. De kan sende billeder frem og tilbage, diskutere emner med hinanden, få tips og råd," siger Morten Trøst Poulsen, forlagsdirektør hos forlaget Benjamin, der udgiver Vmax. (Jyllands-Posten)

DAB i strid modvind

Fem landsdækkende digitale radiolicenser sælges til august, men den kommercielle radiobranche holder sig væk. DAB har ikke nok lyttere, og får det næppe, vurderer flere forskellige radiofolk. Der anslås, at der findes omkring 19 millioner radioapparater i Danmark, og kun lidt under en halv million DAB-radioer. "Som kommerciel udbyder er vores problem, at det kræver utroligt mange nye modtagerei hjemmene, før det bliver kommercielt interessant," siger direktør Erik Hansen fra SBS Radio. (Jyllands-Posten)

Niche-it skaber fynsk millionforretning

Den danske gazellevirksomhed Dan-Office, der er kåret som gazelle tre år i træk, arbejder på at bevare sin gazelle-status med nyt domicil i Svendborg. Virksomheden omsætter for "et par hundrede millioner kroner", hvor overskuddet før skat i 2006 lå på 13 millioner kroner. Virksomheden er den største enkelte leverandør til hele FN-organisationen, hvor firmaet har specialiseret sig i at levere skræddersyede pc-løsninger til non-profit organisationer. (Børsen)

Politisk kommunikation på nettet står stille

Danske politikere er ikke på international omgangshøjde, også selvom politik er en af tidens mest kommunikationsintensive brancher. I USA bliver vælgerne mobiliseret over nettet, hvorimod de danske politikere halter bagefter med nye initiativer, der kan sætte skub vælgerskaren, mener sociolog Henrik Dahl. Han påpeger, at statsministeren eksempelvis burde kunne kommunikere mere direkte til vælgerne på nettet. (Børsen)

Oracle var tæt på køb af Apple

Apple-koncernen kunne have været en del af Oracle-imperiet, hvis ikke Apples nuværende direktør Steve Jobs tilbage i slutningen af 1990'erne havde forhindret salget. Handlen var ved at komme på plads mens Steve Jobs var ude i kulden, og han forklarede Oracle-direktør Larry Ellison, at han ikke anbefalede et køb. (Berlingske Tidende)

Gå på nettet og lær de danske salmer

Den Danske Salmebog er kommet på nettet. Her kan man læse teksterne til de 758 salmer og høre første vers af alle salmerne spillet på kirkeorgel. Derudover er der baggrundsinformationer om forfatterne og salmernes historie. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere