Ældre svenskere vilde med at surfe

Hver anden svensker over 65 år har adgang til internettet, og det er langt fra det eneste område, hvor svenskerne er overlegne, når det gælder brug af internettet. Det viser en ny forskningsrapport.

Svenskerne er bedst i Europa, når det gælder brugen af internettet. Mest overlegne er folket hinsidan, når det gælder netanvendelsen hos ældre mennesker og borgere med lav uddannelse.

Ifølge nyhedstjenesten idg.se har ikke mindre end hver anden svensker over 65 år adgang til internettet. I lande som Spanien, Irland, Italien og Grækenland er det kun mellem en og fem procent, der har adgang til internettet.

Fra Fiber Optic Valley

Tallene stammer fra en ny forskningsrapport fra World Internet Institute - et uafhængigt forskningsinstitut, som drives af Fiber Optic Valley og Uppsala Universitet. Rapporten omtales på idg.se.

I almindelighed har næsten syv ud af 10 svenskere adgang til internettet, hvilket er et langt højere tal end i mange af de andre lande i Europa.

I aldersgruppen 55-64 år surfer syv ud af 10 på nettet i Sverige, hvilket er 20 procent flere end nummer to i Europa - Holland, hvor 49 procent er Internet-brugere.

41 procent i Grækenland

Når det gælder unge og yngre voksne, anvender 97 procent internettet, hvor det i Tyskland er 92 procent, Holland 91 procent, England 83 procent og så bundskraberne Irland og Grækenland, hvor henholdsvis 44 og 41 procent anvender internettet.

Også blandt lavt uddannede og lavindkomstgrupper sætter svenskerne sig ifølge rapporten i internet-førersædet med 70 procent, der har adgang til nettet. Hos nummer to, Finland, er det kun 58 procent.

65 procent af alle

For højt uddannede er de to tal 94 og 92 procent i henholdsvis Sverige og Finland.

Samlet set har 65 procent af svenskerne bredbåndsadgang derhjemme, hvilket er en stigning på 20 procent i løbet af de sidste to år, skriver idg.se.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere