Artikel top billede

Helmer afviser blankt påstand om økonomisk kvide

Finn Helmer, der stod bag salget af Giga til Intel for 10 milliarder kroner, afviser på det bestemteste Dagbladet Børsens påstand om, at han er økonomisk presset. "Jeg er god for mellem 340 og 500 millioner kroner," siger han.

Finansmanden Finn Helmer er god for op mod en halv milliard kroner og er overhovedet ikke økonomisk presset.

Det fastholder han overfor Computerworld, efter Dagbladet Børsen forleden bragte en artikel, der beskriver Helmer som "økonomisk presset."

"Det passer simpelthen ikke. Artiklen i Børsen er baseret på informationer om mig i et anonymt brev, og de fleste af informationerne er grebet ud af luften," siger Finn Helmer, der har titel af administrerende direktør hos bredbåndsleverandøren ComX.

Han blev 330 millioner kroner rigere, da it-selskabet Giga blev solgt til chipproducenten Intel i 2000.

Halvandet år siden

Finn Helmer trådte til som investor og bestyrelsesformand i ComX for cirka halvandet år siden og ikke fem måneder, som Børsen skriver.

Sammen med forretningspartneren Jesper Jørgensen har Helmer investeret i alt omkring 150 millioner kroner i ComX, og han har siden november sidste år stået i spidsen for ComX som administrerende direktør.

"Omstruktureringen hos ComX går godt. Der er blevet ryddet op i alle hjørner af virksomheden, og vi er nede på et EBITDA-tab (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger, red.) på mindre end to millioner kroner om måneden nu," siger Finn Helmer.

Det vil sige, at han og forretningspartneren hver må bløde en million kroner om måneden, men ifølge Helmer ikke så meget længere.

"Om fire til seks måneder forvandles de løbende EBITDA millionunderskud i bredbåndsleverandøren ComX til overskud," vurderer Finn Helmer.

"Derudover har vi gennem nye forhandlinger sikret selskabet økonomisk de næste fire-fem år. Økonomien er sikret dels ved at rydde op i gamle finansieringsaftaler, dels ved at forhandle nye aftaler på plads og gennem kapitalindskud fra mig og min makker Jesper Jørgensen," forklarer Finn Helmer.

Penge til 10 år endnu

Han tilføjer, at selv hvis han var nødt til at forsætte med at betale en million kroner om måneden til ComX, så ville han uden problemer kunne rejse penge til at forsætte ud af den tangent en halv snes år endnu.

"Mine andre investeringer kører også med underskud, men det er i størrelsesordenen 200.000-300.000 kroner om måneden, så det er kun ComX, der rigtig brænder kapital af," siger Finn Helmer.

Børsens kommentar om, at Helmer har turet rundt i London og Danmark på jagt efter yderligere investorer til ComX, afvises også af Finn Helmer.

"Allerede da jeg trådte til som investor for halvandet år siden sagde jeg, at medinvestorer skulle være velkomne, men jeg går ikke på jagt efter kapital," lyder det.

Jeg er mindst 340 mio. værd

ComX-investoren er sur over, at Børsen løber med halve sandheder og over, at han har skullet bruge masser af tid på at berolige de mange interessenter, medarbejdere og finansforbindelser, der kimer ham ned for at høre, om det er rigtigt, at han er ved at knække nakken økonomisk.

"Hvis jeg tæller alle mine aktiver sammen, så er de mindst 340 millioner kroner værd, og det er uden gevinst på mine virksomheds-investeringer. Med bare en smule gevinst på dem, så er jeg god for en halv milliard kroner, så det er en underlødig påstand at komme med for en erhvervsavis som Børsen, at jeg skulle være "hårdt presset økonomisk," siger en indigneret Finn Helmer.

Han fastholder, at ComX når breakeven i løbet af mindre end et halvt år, og det er uden bidrag fra den nye boks, som ComX lancerer til privatmarkedet om fem-seks uger.

Boksen gør det ifølge Finn Helmer muligt for omkring en million mennesker i hovedstadsregionen at få en lynhurtig internetforbindelse med en transmissionshastighed på en gigabit/s.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere