Artikel top billede

Ericssons afdeling på Sluseholmen i København for salg, marketing og service, mens Struer-afdelingen står for al udvikling.

Ericsson lægger kræfterne i København og Struer

Tema: Med omkring 400 ansatte er Ericsson Danmark en af de større it-arbejdspladser herhjemme. Men hvad er det egentlig, der gemmer sig bag glasfacaderne på Sluseholmen i København og i udviklingsafdelingen i Struer?

Reportage: Når dit internet i disse år bliver hurtigere, skyldes det blandt andet Ericssons udviklingsafdeling i Struer.

Oprindeligt var Ericsson Diax, som Struer-afdelingen hedder, et joint-venture med Bang & Olufsen, men i dag ejer Ericsson hele virksomheden.

Den består af omkring 200 ingeniører og programmører, der blandt andet udvikler fremtidens ADSL-bredbånd, hvor det er begreber som ADSL2, ADSL2plus og VDSL2, der er omdrejningspunktet.

Ericsson har 65.000 medarbejdere i 140 lande, og selvom 400 danske medarbejdere er en lille brik i det store billede, er det ikke ubetydelige kompetencer, der er placeret her i landet.

"Ericsson Diax i Struer har faktisk det globale ansvar for at udvikle bredbånds-access," fortæller Lars Tofft, der er administrerende direktør i Ericsson Danmark.

Sluseholmen står for service

Han er dermed også ansvarlig for afdelingen på Sluseholmen i København, hvor resten af de 400 danske Ericsson-medarbejdere er placeret.

"I København er det salg, marketing og service, så det er herfra, vi styrer vores engagement med det danske marked," siger Lars Tofft, der selv har base i København.

Også Færøerne, Grønland og Island hører under Ericssons afdeling på Sluseholmen, forklarer Lars Tofft.

Indtil for nylig havde Ericsson også en afdeling i Århus, Telebit, men den blev for nylig overtaget af Tietoenator.

Gensidig afhængighed

Ericsson udvikler ikke - som Nokia ellers gør - telefoner i Danmark. Det sker derimod i Lund i Sverige.

Men selv om selve terminalerne dermed ikke har et direkte dansk islæt, er sammensmeltningen mellem de forskellige udviklingsenheder i Ericsson mere gennemgående end nogensinde, fortæller Lars Tofft.

"Tingene skal hænge sammen, hvis du skal have en brugeroplevelse, som er noget værd. Det kan da godt være, at du har en smart telefon, men hvis nettet ikke spiller sammen med den, hjælper det ikke meget," siger han.

Ericsson har i dag tre forretningsenheder.

Der er netværksenheden, som Struer-afdelingen arbejder for. Så er der service-enheden, som primært arbejder med drift, support og installation af udstyr.

Og endelig er der multimedie-enheden, som blandt andet samarbejder tæt med Sony.

Ericsson Danmark vil overleve

Ericsson Danmark A/S har i de seneste tre år omsat for over en milliard kroner om året, og resultaterne har også været positive.

Sidste år endte Ericsson Danmark således med et overskud på godt 53 millioner kroner efter skat.

Og selvom mange vestlige udviklingsafdelinger i disse år bliver flyttet til lavtlønslande, ser Lars Tofft ikke det scenarium i den danske krystalkugle.

"Vi har jo bygget nogle meget stærke kompetencer op omkring nogle specifikke områder, og selvom man godt kan source dele af arbejdet ud til andre lande, skal man nok ikke negligere, at kompetencerne er afgørende," siger Lars Tofft.

"Hvis vi kan holde os på et fornuftigt omkostningsniveau, er der ikke noget der taler for, at vi ikke kan fastholde udviklingen i Danmark. Det er også derfor, at Ericsson fastholder store dele af udviklingen af terminaler i Sverige," siger Lars Tofft, administrerende direktør i Ericsson Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere