Skype rækker hånden ud mod virksomhederne

Ifølge Skypes egne analyser, er 30 procent af programmets brugere er virksomheder. Men er Skype nu også egentlig klar til udvidet brug?

Der er mange gode grunde til, at Skype langsomt bevæger sig ind på forretningsmarkedet: Det er gratis, og man kan glemme alt om landekoder, telefonnumre og store regninger på udenlandsopkald.

Med et enkelt musseklik kan man tale og oveni købet holde video-konference, med hvem som helst af de 170 millioner Skype-brugere, der findes verden over.

Men der er også mange gode grunde til, at forretnings-verdenen stadig betragter Skype med skepsis.

For det første kan Skype være en rigtig båndbredde-tyv.

Et andet problem er, at de fleste sikkerhedsprodukter endnu ikke kan overvåge trafikken via Skype, hvilket i værste fald betyder, at de fil-overførsler, der kører over Skype, ikke kan kontrolleres af en firewall.

Men nu vil Skype arbejde på de ulemper.

Blokerede alt

Sagen om raffinaderiet Holly er et eksempel på problematikken.

Petroleums-raffinaderiet blokerede alt, hvad der havde med Skype at gøre, efter det gik op for virksomheden, at dets ansatte listede softwaren ind på virksomhedens netværk for to år siden.

"Vi begyndte at lægge mærke til, at vi havde mindre båndbredde til rådighed,” siger Paul Sheth, netværks- og systemchef hos Holly i Dallas, USA.

"Og før det begyndte at skabe mærkbare problemer for os, blokerede vi det.”

Indtil for nylig var virksomhedernes eneste mulighed for at kontrollere softwaren at trække stikket ud.

Vil have en chance til

Men på det seneste har eBay, som er Skypes moderselskab, opgraderet Skype, for at få folk som Paul Sheth til at give Skype en chance til.

Den nye version af Skype giver udefrakommende programmører mere kontrol over softwaren.

Det er noget, der gør Skype lettere at administrere. For eksempel sælger FaceTime Communications nu software, der kan bruges til centralt at kontrollere hvilke dele af Skype, der skal tillades på netværket.

Med FaceTime kan eksempelvis Holly slukke for videokonferencer eller blokere fil-deling i en bestemt kontor-region, der er ramt af for smal båndbredde.

Sikkerheden er dog stadig problematisk.

Paul Sheth siger, at han stadig ikke føler, at han har helt så meget styr over Skype, som han gerne vil have.

”Det er et skridt i den rigtige retning,” siger han.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere