Artikel top billede

Nokia vil tilbage i kampen på spil-markedet

Nokia har strammet op på sin strategi for at komme ind på markedet for spil på mobilen. Den nærmest fiaskoramte N-Gage telefon skal danne grundlag for en softwareplatform.

Nokia vil ændre sin N-Gage telefon-strategi fra at være baseret på hardware til at være baseret på software.

Samtidig skal eksterne spilproducenter producere spil til softwareplatformen.

Spiludgiveren Gameloft SA vil udvikle syv spil til N-Gage platformen.

Spillene tæller blandt andet Brain Challenge, Dogz og Midnight Pool. Glu Mobile og Indiagames har også annonceret, at de vil udgive spil til N-Gage platformen.

Nokia vil have en bid af milliarderne

Nokia håber, at samarbejdet med spiludviklerne kan give virksomheden en større andel af markedet for mobil-spil.

Ifølge Juniper Research vil markedet stige fra 17 milliarder kroner i dag til omkring 100 milliarder i 2011.

Nøglen i Nokias strategi på markedet for mobil-spil er at etablere N-Gage som en softwareplatform og ikke som den hardwareplatform, det var tidligere.

Den strategi vil hjælpe det vordende marked for mobil-spil. Det mener Jonathan Arber, der er analytiker i tele og softwarekonsulenthuset Ovum.

”N-Gage platformen mindsker ikke blot omkostningerne ved at konvertere spillet til en mobil platform. Den giver også den type af brugeroplevelse, som vi længe har talt for. Platformen giver kunderne en nem mulighed for at prøve spillene før de køber dem,” siger han.

Stadig ingen fælles standard

Men der er også en bagside ved Nokias nye tiltag. Det er stadig en lukket platform som kun passer til de af Nokias enheder, der kører den tredje udgave af Symbian S60.

”Nokia risikerer at blive fanget i en niche. Det er endnu en lukket platform på linie med Java og Qualgomms Brew. Man kunne godt stille sig det spørgsmål om det ikke ville være klogere at hele industrien blev enige om en fælles standard, der ville mindske opsplitningen og mindske omkostningerne,” siger Jonathan Arber.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere