Artikel top billede

Privatpersoner presser virksomheder væk fra CeBit

Den store CeBit-teknologimesse i tyske Hannover tiltrækker for mange nysgerrige privatpersoner og for få professionelle. Virksomheder som Nokia og Motorola har valgt at blive væk i år.

Der er for mange privatpersoner blandt de flere hundredetusinde besøgende på sidste års CeBit.

Det får flere af de store virksomheder til at holde sig væk, fordi de private besøgende ikke er interessante for mange af udstillerne, som hellere ser flere professionelle it-indkøbere.

Det er fremvisningen af nye mobiltelefoner og fladskærms tv, der tiltrækker de mange forbrugere til CeBit-messen.

”Det er ikke investeringen værd at være på CeBit. Den målgruppe, som jeg vil møde, stemmer ikke overens med målgruppen på CeBit.,” siger marketing-manager i Open Text, Christine Nöstelbacher.

Færre udstillere

I år er der 6.000 udstillere på messen.

Det er et fald på 200 i forhold til sidste år og et fald på 2.000 i forhold til 2001, der var rekordår.

Faldet i udstillere afspejler, at færre vælger at bruge CeBit-messen til at fremvise produkter og møde kunder.

Sammen med Open Text har Nokia og Motorola fravalgt CeBit-messen i år. De følger i fodsporet på Dell og Hewlett-Packard, der tog samme beslutning for nogle år siden.

”Det bliver lidt roligere på CeBit. Man kan ikke sammenligne det med messen for 8-10 år siden,” siger Regina Israel, kommunikations-chef i Seagate Technologies, der deltager i årets messe.

”CeBit prøver at være noget for alle. Det er måske ikke den rigtige løsning”

Marcus Ehrenwirth, der er pr-konsulent i Pronesis PR og CeBit veteran er af en anden mening. Han mener, at virksomhederne selv skal gøre et bedre forarbejde.

”Virksomhederne er for hurtige til at dømme messen. For at få nogle aftaler på messen er man nødt til at lave direkte markedsføring før messen. CeBit giver også mulighed for at mødes med flere eksisterende kunder på samme sted,” siger han.

CeBit vil stramme op

CeBit messen har taget noget af kritikken til sig.

Til næste år vil messen vare seks dage mod de nuværende syv.

Derudover vil messen åbne på en tirsdag. Det betyder, at der hovedsageligt vil være professionelle besøgende de fire første dage af messen.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere