Telmore lukker og slukker i Norge

Mobilselskabet Telmore opgiver drømmen om et norsk teleeventyr blot halvandet år efter, at det danske lavprisselskab etablerede sig i Norge. "Ændret strategi," lyder det fra selskabet.

Det danske lavprisselskab Telmore kaster håndklædet i ringen i Norge.

Virksomheden opgiver at gentage den danske succes i nabolandet og vil senest 15. april standse alle sine aktiviteter på det norske marked.

- Vi har ikke længere den samme tålmodighed, som da vi etablerede os i Norge i fjor, selv om vi har haft en jævn kundetilstrømning og været rimelig tilfredse med udviklingen, forklarer den norske markedschef Christian A. Aanestad.

Drømmen brast

Telmores administrerende direktør, Allan Christiansen, er i dag på kursus, og derfor er han ikke til at få fat på, oplyser virksomhedens presseansvarlige.

Da Telmore i september 2006 gik ind på det norske marked, sagde Allan Christiansen:

"Norge er et oplagt marked for os, eftersom de norske forbrugere i høj grad bruger internettet, men endnu ikke til effektiv og nem styring af mobiltelefoni. I dag er det kun fem procent af nordmændene, som har online mobiltelefoni mod 25 procent i Danmark, det vil vi nu gøre noget ved."

Den drøm har nu vist sig at falde til jorden efter blot halvandet år på det norske marked.

Ikke god nok konkurrence

Telmores norske markedschef, Christian A. Aanestad, udtaler, at virksomheden vil stoppe det norske foretagende for at kunne fokusere mere på det danske marked.

Samtidig peger han på, at de norske telemyndigheder ikke har været aktive nok for at skabe den nødvendige konkurrence på det norske marked.

"Post- og Teletilsynet bør komme meget mere aktivt på banen for at sørge for bedre rammevilkår for videresælgerne, sådan at forbrugerne kan nyde godt af lavere priser. Det norske marked er fortsat præget af en duopolistisk konkurrencesituation med to store aktører, som hovedsageligt kontrollerer markedet imellem sig til skade for mobilkunderne," siger Aanestad.

Til den norske avis Computerworld siger han yderligere, at det er kombinationen af det dominerende teleselskab Telenor og Post- og Teletilsynet, der har skabt de dårlige vilkår for Telmore.

Kunder flyttes til Talkmore

Telmore har 4.500 norske kunder, der nu alle vil blive overtaget af det norske mobilselskab Talkmore, oplyser Aanestad.

"Vi har indgået en aftale med Talkmore, fordi selskabet har et koncept, som ligger tæt op ad Telmores koncept. Og så kæmper Talkmore den samme kamp mod de store, som Telmore har gjort," lyder det fra Christian A. Aanestad.

I Danmark er Telmores markedsandel på omkring 10 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere