Radiochips i sko skal forhindre tyveri

Skoforhandleren Reno, der er blandt Europas største, vil til at anvende RFID-chips, som skal indbygges i alle Reno-kædens sko. RFID-chippene skal blandt andet forhindre tyverier.

En af Europas største skoforhandlere vil indlægge trådløse chips i sko, der bliver solgt i hundredevis af butikker over hele kontinentet.

Reno har indgået en samarbejdsaftale med Checkpoint Systems, der skal forsyne virksomheden med RFID-tags og lagringssystemer.

Checkpoint har designet papirtynde RFID-chips specielt til sko, ligesom selskabet står bag et system, der giver kassemedarbejdere mulighed for nemt at slukke for chippen i produktet, når produktet er solgt.

Ved at integrere chippene i skoene, forsøger Reno at sikre sig mod butikstyveri, både af sko i kasser, sko der står til udstilling og de sko kunderne prøver.

Har anvendt RFID i årevis

Reno har i årevis brugt RFID-teknologi til at følge produkternes rejse fra fabrikkerne til butikkerne, men kæden har endnu ikke brugt teknologien på det enkelte produkt i den enkelte butik.

Reno, der har hovedsæde i Tyskland, har over 700 butikker i 15 lande. Kæden er en del af Hamm-Reno-Gruppen, som har over 1.700 butikker over hele Europa.

Sidste år fik Checkpoint en aftale i land med detailgiganten Metro om levering af RFID-systemer.

Metro, der har over 2.300 supermarkeder og engrossalg, varehuse og elektronikbutikker, samarbejder med flere it-virksomheder, der blandt andet tæller IBM, Intel og SAP og derudover med mere end 40 forbrugs- og teknologiforhandlere, om at udvikle RFID-systemer til detailsektoren.

RFID-tagning forventes at være et af de helt store emner til dette års Cebit handelsshow, der begynder 15. marts i Hanover, Tyskland.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere