Artikel top billede

Steve Jobs beskyldes for ny options-svindel

Apple-topchef Steve Jobs rammes af nye beskyldninger om baguddateringer af lukrative aktie-optioner - denne gang fra hans tid som bestyrelsesformand i film-selskabet Pixar.

Apple-topchef Steve Jobs beskyldes for at have været involveret i fup med dateringer på aktieoptioner, da han var bestyrelsesformand for filmselskabet Pixar, der siden er blevet solgt til Disney-koncernen, hvor Steve Jobs i dag sidder i bestyrelsen.

Beskyldningerne kommer i kølvandet på afsløringen af, at Apple i flere år har haft en betænkelig praksis med at baguddatere aktieoptioner til lukrative datoer.

Ifølge Wall Street Journal godkendte Steve Jobs i marts 2001 en ansættelses-kontrakt med Toy Story-instruktøren John Lasseter, der tildelte John Lasseter aktie-optioner i Pixar dateret i december 2000 - tre måneder før underskriften blev sat.

I december 2000 var aktiekursen desuden på årets laveste niveau, hvilket ville give instruktøren en større gevinst, når optioner blev indløst.

Underskrift er sikker

Ifølge avisen er det usikkert, om det var Steve Jobs, der udvalgte den forkerte dato.

Det er dog sikkert, at det er hans underskrift, der står på kontrakten.

Det amerikanske finanstilsyn har i de seneste år efterforsket flere hundrede amerikanske teknologiselskabers praksis med at baguddatere aktieoptioner.

Fremgangsmåden er ikke ulovlig i USA, men der foreligger strenge regler for den måde, hvorpå dateringen skal bogføres og bekendtgøres overfor aktionærerne.

Disney-koncernen, der i dag ejer Pixar, meddeler, at koncernen har indledt sin egen efterforskning af Pixars aktie-options-praksis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere