Danmark bliver europæisk bredbåndsmester i 2010

I dag er Holland nummer et, når det gælder antal husstande koblet til internettet via en bredbåndsforbindelse, men ifølge Gartner overhaler Danmark i 2010 Holland og bliver europæisk bredbåndsmester.

I forhold til indbyggertallet er det Holland og Danmark, som ligger i spidsen, når der ses på, hvor mange private hjem, der har en bredbåndsforbindelse.

I 2007 har 59 procent af de hollandske hjem en bredbåndsforbindelse til internettet, mens tallet i Danmark er 57,8 procent.

Analysehuset Gartner forventer, at Danmark i 2010 har 68,1 procent af alle hjem koblet op, mens Holland til den tid vil være nummer to med 67,4 procent af alle private hjem koblet op.

Denne vækst har i høj grad kompenseret for den faldende indtjening, som leverandørerne har måttet tåle fra vigende omsætning på traditionelle tale- og datatjenester.

364 mio. i 2010

På verdensplan forventer Gartner, at antallet af private bredbåndsforbindelser når 364 millioner i 2010 svarende til omkring 21 procent af alle hjem på kloden.

De modne markeder som Asien og Japan vil fortsat være i teten med omkring 40 procent af samtlige bredbåndsforbindelser på verdensplan.

I 2010 mener Gartner, at tre ud af fire husstande i denne region vil være koblet op via bredbånd, mens kun halvdelen af de private hjem i USA og Europa er det.

I takt med, at de forskellige markeder bliver mere og mere mættede, anbefaler Gartner, at leverandørerne af bredbåndsforbindelser fokuserer mindre på at sænke priserne og mere at udvikle og tilbyde tjenester, der sidder lige i boksen, når det gælder forbrugernes ønsker og behov.

- Med tanke på de utrolige vækstrater, der har præget antallet af bredbåndsforbindelser i Vesteuropa de senere år, er det uundgåeligt, at væksten stagnerer, udtaler Susan Richardson, chefanalytiker hos Gartner i en pressemeddelelse.

2007 og 2010

I 2007 er de seks førende europæiske lande, når det gælder udbredelsen af bredbåndsforbindelser til private hjem: Holland (59 pct.), Danmark (57 pct.), England (56 pct.), Schweiz (51 pct.), Frankrig (45 pct.) og Tyskland (38 pct.).

I 2010 mener Gartner, at listen ser således ud: Danmark (68 pct.), Holland (67 pct.), England (64 pct.), Schweiz (60 pct.), Frankrig (53 pct.), Tyskland (50 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere