Hackere angriber rod-servere

Hackere angreb tirsdag to af de tretten rod-servere, der styrer trafikken på internettet. Der var tilsyneladende ikke noget særligt formål med angrebet.

Online gerningsmænd afbrød i et kort stykke tid forbindelsen til mindst to af de tretten rod-servere, der bliver brugt til at styre trafikken på nettet.

Angrebet, som startede tirsdag omkring klokken 12:30 dansk tid, var det største angreb på rod-serverne siden oktober 2002, siger Ben Petro, senior vicedirektør for Neustar.

Rod-serverne administrerer internettets Domain Name System (DNS), der bliver brugt til at oversætte web-adresser som f.eks. computerworld.dk til den numeriske internet protokol-adresse.

- Det ser ud til, at angrebet blev udført af en gruppe sammensluttede PC'er, siger Ben Petro.

To ramt ekstra hårdt

To af rod-serverne blev hårdt ramt, selvom de ikke crashede totalt. Nogle af de andre oplevede også heftig trafik, forklarer John Crain, teknisk direktør hos Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

De to servere, der blev ramt hårdest, bliver nu gjort i stand hos det amerikanske forsvarsministerium og ICANN, tilføjer han.

Hackerne overbelastede serverne i en kort periode med ubrugelige forespørgsler, hvilket fik serverne til at gå i stå af og til uden dog at være helt afkoblede fra internettet.

Klokken 16:30 var internetudbyderne i stand til at filtrere så meget af trafikken fra hackerne, at trafikken til og fra serverne i store træk kørte normalt.

Mindre angreb

Ben Petro fortæller, at båndbredden på angrebet kunne måles i megabytes i modsætning til de gigabyte-angreb, som nu ses oftere og oftere.

– Det var et lille angreb, men det var fokuseret direkte på rod-serverne.

Ben Petro siger, at teknikerne stadig spekulerer på årsagerne til det her angreb. Selvom nogle DDOS-angreb bliver udført af politiske årsager eller for at koste ejeren af en bestemt hjemmeside penge, virker det ikke som om det her angreb har et sådant formål, siger han.

– Jeg tror faktisk bare, at pointen med angrebet var at frarøve nogle teknikere noget søvn og få sig noget presse, gætter John Crain.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere