Rettighedorganisationen IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry) vil gå efter de internetudbydere, der ikke har reageret, selv om kunder bruger netværket til omfattende musikdeling.
John Kennedy, formand for IFPI, siger ifølge The Indipendent, at han har været frustreret over de udbydere, der blot har forholdt sig passivt.
Han advarer samtidig om, at man nu undersøger mulighederne for at gå rettens vej i kampen mod de passive internetudbydere.
Barney Wragg, der star i spidsen for EMI's musikafdeling, siger ifølge The Independent, at musikindustrien efterhånden ikke har andre muligheder end at sagsøge ISP’erne.
Krav: Luk forbindelsen
IFPI's krav er, at internetudbyderne skal afbryde forbindelsen hos de kunder, der nægter at stoppe med ulovlig udveksling af musik.
IFPI siger, at man allerede har været i dialog med internetvirksomhederne I flere år, men at der intet er sket.
- Det er gået op for mig, at jeg er blevet holdt hen. Hvis de fortsat vil holde mig hen, vil tålmodigheden snart ophøre, siger John Kennedy fra IFPI.
Han siger yderligere, at der snarere er tale om uger end måneder, før organisationen vil gå rettens vej.
I 2006 indledte IFPI ialt 10.000 individuelle sager i 18 forskellige lande.
ISP’erne afviser
En talsmand for internetudbyderne skal ifølge The Independent have udtalt, at ISP’erne er at betragte som en informationskanal, og at de derfor ikke kan holdes ansvarlige for, hvad kunderne foretager sig.
- Internetudbydere kan ikke holde øje med alle data, der bliver transmitterede over deres netværk, siger talsmanden.
I oktober 2005 valgte den danske internetudbyder Tele2 at lukke for kundernes adgang til webstedet Allofmp3.com, efter selskabet tabte en sag i fogedretten til IFPI.