Nokia præsenterer første 3G-telefon

Som lovet præsenterede Nokia torsdag sin første mobiltelefon, der understøtter fremtidens 3G-netværk. Men den er ikke klar til masseproduktion endnu, og på grund af netværkene kan man ikke bruge den til noget foreløbig.

Indhold

Nokia 6650 bliver navnet på Nokias første mobiltelefon, der skal udnytte de mange faciliteter i fremtidens 3G-mobilnetværk.

Telefonen blev præsenteret i dag, torsdag, nøjagtigt som vicedirektør Anssi Vanjoki, Nokia Mobile Phones, lovede tilbage i marts måned på den store Cebit-messe i Tyskland.

Mobiltelefonen kombinerer traditionelle GSM-netværk med 3G-bredbåndsnettet. Det har den fordel, at mobiltelefonen i de første år ikke bliver helt uanvendelig uden for de ret begrænsede områder, der vil være dækket af 3G-dækning.

Nokia 6650 opererer således både på GSM 900/1800 frekvenserne og på WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) protokollen. Ved hjælp af den nye radiostandard, WCDMA, kan kameratelefonen afvikle flere dataoverførsler sideløbende, oplyser Nokia.

På den måde får brugeren mulighed for at tage et foto og sende det samtidig med, at han taler i telefonen.

Nokia 6650 - verdens største producent af mobiltelefoner sætter igen udvendig antenne på mobiltelefonerne.
Klar i 2003
Nokia 6650 blev i sin tid lovet klar til masseproduktion allerede nu, men den holder ikke. Nokia forventer, at telefonen kan købes i butikkerne fra første halvdel af 2003, men kun hvis der er 3G-netværk til rådighed.

Nokia har også fortsat problemer omkring interoperabilitet mellem netværk, telefoner og tjenester, der skal klares, inden 3G-telefonen kommer i handlen.

Nokias første 3G-telefon er udstyret med et stort farvedisplay og et integreret VGA-kamera, som kan tage stillbilleder og optage op til 20 sekunders videoklip med lyd i 4096 farver. Kameraet aktiveres ved at fjerne kameralinsens omslag. Mobiltelefonen kan gemme fotos og videoklip eller sende dem som MMS-beskeder til en kompatibel MMS-telefon eller til en e-mail adresse.

Disse funktioner er ikke meget anderledes i forhold til, hvad den eksisterende multimedietelefon, 7650, kan tilbyde.

Software til levende billeder

Som en del af Nokia 6650-salgspakken leveres også programmet PC Suite, som gør det muligt at se og redigere telefonens multimedieindhold på en pc. Programmet giver samtidig adgang til at lave film. Det sker ved at brugeren samler forskellige videoklip under samme play-liste, arrangerer dem i den ønskede orden og afspiller dem i forlængelse af hinanden.

Kredsløbet i Nokia 6650 er designet så det samler GSM- og WCDMA-chipene i ét kredsløb. Det giver en taletid på op til 2,20 timer på WCDMA, 2,40 timer på GSM og en stand-by-tid på op til 14 dage, skriver Nokia i sin pressemeddelelse.

Telefonen har en vægt på 141 gram og en hukommelse på syv megabyte. Den indeholder også en WAP 1.2.1 browser, som understøtter GPRS, MIDP Java 1.0 teknologi til downloading af forskellige applikationer, polyfoniske ringetoner og programmer til økonomiske transaktioner.

Kontakt til den nære omverden nås gennem USB-porten, Bluetooth eller den infrarøde forbindelse. Samtidig med at brugen af WCDMA-nettet giver mulighed for en langt hurtigere overførsel af data på en bærbar pc end med et traditionelt modem.

Nokias pressemeddelelse kan læses på firmaets website.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere