Bibliotek præsenterer alternativ musik med podcast

Herlev-Bibliotekerne kaster sig som de første over podcasting med et nyt månedligt podcast om alternativ musik.

Velkommen til Ultra FM.

Sådan vil det lyde, når Herlev-bibliotekerne fremover hver måned præsenterer brugerne for alternativ musik via et podcast, der kan hentes og abonneres på på bibliotekets hjemmeside.

I programmet præsenteres brugerne for alternativ musik fra mindre kendte områder af den elektroniske musikscene som ambient, breakcore, power electronics, industrial, neofolk og noise.

Herlev-Bibliotekerne er efter sin egen vurdering Ultra FM det første bibliotek i Danmark, der anvender podcasting til musikformidling.

- Det er jo meget oplagt, at vi begynder også at præsentere ny musik online, forklarer Niels Mark, der er musikbibliotekar og vært på programmet.

Han peger på, at podcasting giver bibliotekerne mulighed for at formidle den musik, som normalt ikke får så meget opmærksomhed i de etablerede medier.

- Podcasting er jo et genialt medie, for så kan brugerne downloade det, når de har tid, siger Niels Mark.

Let at producere

Hver Ultra FM-udsendelse varer 30-40 minutter, og imellem hvert andet eller tredje nummer opsummerer studieværten, hvad der spilles.

Indtil videre optages programmet hjemme hos Niels Mark selv, men nu er man ved at indrette et lille studie i bibliotekets kælder.

- I virkeligheden kræver det jo meget få ting, for at man kan podcaste, siger Niels Mark og afslører, at Ultra FM bliver redigeret ved hjælp af gratis-programmet Audacity.

Podcastet er blevet til på baggrund af samarbejdsaftaler med en række pladeselskaber og uafhængige komponister, som ikke forvaltes af danske eller udenlandske ophavsretsorganisationer.

- På længere sigt er det planen, at vi skal have kontakt med ophavsselskaberne, så vi også kan promovere deres medlemmer i podcastet. Det er nemlig der, den står og falder, siger Niels Mark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere