Velkommen til Ultra FM.
Sådan vil det lyde, når Herlev-bibliotekerne fremover hver måned præsenterer brugerne for alternativ musik via et podcast, der kan hentes og abonneres på på bibliotekets hjemmeside.
I programmet præsenteres brugerne for alternativ musik fra mindre kendte områder af den elektroniske musikscene som ambient, breakcore, power electronics, industrial, neofolk og noise.
Herlev-Bibliotekerne er efter sin egen vurdering Ultra FM det første bibliotek i Danmark, der anvender podcasting til musikformidling.
- Det er jo meget oplagt, at vi begynder også at præsentere ny musik online, forklarer Niels Mark, der er musikbibliotekar og vært på programmet.
Han peger på, at podcasting giver bibliotekerne mulighed for at formidle den musik, som normalt ikke får så meget opmærksomhed i de etablerede medier.
- Podcasting er jo et genialt medie, for så kan brugerne downloade det, når de har tid, siger Niels Mark.
Let at producere
Hver Ultra FM-udsendelse varer 30-40 minutter, og imellem hvert andet eller tredje nummer opsummerer studieværten, hvad der spilles.
Indtil videre optages programmet hjemme hos Niels Mark selv, men nu er man ved at indrette et lille studie i bibliotekets kælder.
- I virkeligheden kræver det jo meget få ting, for at man kan podcaste, siger Niels Mark og afslører, at Ultra FM bliver redigeret ved hjælp af gratis-programmet Audacity.
Podcastet er blevet til på baggrund af samarbejdsaftaler med en række pladeselskaber og uafhængige komponister, som ikke forvaltes af danske eller udenlandske ophavsretsorganisationer.
- På længere sigt er det planen, at vi skal have kontakt med ophavsselskaberne, så vi også kan promovere deres medlemmer i podcastet. Det er nemlig der, den står og falder, siger Niels Mark.