Aalborg Universitet satser på kommunikationsteknologi

Aalborg Universitet øger forskerkapaciteten med 30 procent, og de nye kræfter skal være med til at forme fremtiden inden for mobilkommunikation, datalagring og intelligente systemer.

Det er en del af en forskningsmæssig fornyelse, når intet mindre end tre nye professorer i dag præsenteres på Aalborg Universitet.

De tre professorer ansættes på Institut for Elektroniske Systemer, og skal være med til at styrke både it-forskningen og den forskningsbaserede undervisning.

- Når man udnævner nye professorer, kigger man ofte ud i fremtiden og finder de områder, der vil blive vigtige, siger professor Jakob Stoustrup fra Institut for Elektroniske Systemer.

- Når vi har valgt at udnævne tre nye professorer på én gang, er det også en slags markering af, at vi mener, deres forskningsområder bliver af stor betydning i fremtiden.

Danske resultater

Oprustningen på Institut for Elektroniske Systemer ligger i forlængelse af det mobileventyr, der for flere år siden bragte Nordjylland i front inden for mobilteknologi.

Universitetet har et solidt samarbejde med erhvervslivet, og de tre nye professorer skal være med til bringe flere lignende succeser til Danmark.

- Den nye generation er på vej, og vi skal sikre, at forskningsresultaterne kommer fra Danmark, siger Jakob Stoustrup.

En af de tre nye professorer arbejder da også med cellulære systemer, og hans arbejde skal bibringe til en videreudvikling af mobilteknologi og være med til at udvikle næste bølge af mobile kommunikationssystemer.

Datalagring og robotter

De støt stigende datamængder gør det mere og mere nødvendigt at udnytte kommunikationskanalerne, herunder også datalager, og derfor skal universitetets andet fokusområde forbedrer kvaliteten af kommunikations- og informationssystemer.

Det kan eksempelvis være internettelefoni, mp3-afspillere og søgemaskiner til håndtering af musik på nettet.

Den tredje professor, der fredag holder tiltrædelsesforelæsning på Aalborg Universitet, har speciale i intelligente autonome systemer.

Det kan være robotter, satellitter eller lignende, der selv skal kunne træffe beslutninger, hvilket får større betydning på områder, hvor maskiner opererer sammen med mennesker eller på egen hånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere