De ti mest populære internet-personligheder

Efter en del nysgerrighed om hvem, der er den største internetpersonlighed, indstiller Computerworld ti personer/fænomener til den tvivlsomme ære.

På Computerworlds redaktion har vi undret os over, hvad der skaber en berømthed på nettet. Er det den fantastiske idé, den spøjse fremtoning eller det fuldstændigt vanvittige indfald, der gør udslaget?

Vi har derfor i denne ferieperiode valgt at bringe en liste over ti internet-fænomener, der har bidraget til stor moro, krøllede tåspidser eller bare almindelig nysgerrighed gennem årene.

Listen er klart subjektiv. Og vi opfordrer derfor dig kære læser til at tilføje internetpersonligheder, som gør sig fortjent til en plads på listen.

Mahir Çagri

Tyrkeren er kendt som den første store net-berømthed med en personlig hjemmeside, der i perioden 1999-2002 havde over 12 millioner hits.

Der er senere sået tvivl om, hvorvidt det er ham selv, som har stået for den nuværende hjemmeside.

Alex Tew

Den 21-årige knægt fra England, der i 2005 solgte pixel-plads på milliondollarhomepage for en dollar pr. pixel. Sitet blev så populært, at de sidste 1.000 pixels røg til en pris omkring 220.000 kroner på ebay. Efterfølgende kom en hel underskov af lignende sites til verden.

geriatric1927

geriatric1927 er pseudonymet på den 79-årige youtube-bedstefar Peter, der med sin fortalte livshistorie fra lænestolen i Midtengland har opnået næsten 1,3 millioner visninger og 33.000 abonnenter på youtube.com.

Ghyslain Raza

Den unge hr. Raza er nok bedre kendt som Starwars kid. Hans vej til berømmelse og berygtelse fandt sted, da et videoklip af den Starwars-legende skole-elev fra Quebec, Canada blev lækket på nettet. Siden da er videoen downloadet mere end 900 millioner gange.

Kyle MacDonald

Det hele startede med en rød papirclips for Kyle MacDonald den 12. juli 2005. Da byttede han via nettet en rød papirclips til en kuglepen formet som en fisk. 13 bytterier og ét år senere stod den 26-årige blogger fra Canada med et toetagers hus.

Numa Numa/Gary Brolsma

Numa Numa er betegnelsen for internetfænomenet, hvor amatører mimer til mere eller mindre kendte sange via deres webcam.

Genren blev udødeliggjort af den unge Gary Brolsma fra USA, der fremførte det moldaviske popbands O-Zones sang "Dragostea din tei" så overbevisende, at klippet er et af de mest sete på nettet overhovedet.

Gus Jensen

Eneste danske islæt på listen er Gus Jensen, som er en 56-årig tidligere sømand og nu invalidepensionist fra Sydhavnen. Efter en del meget velskrevne blogindlæg hos Nyhedsavisen blev Gus Jensen dog afsløret som værende to journalister fra PC-World.

Over 110.000 hits på Google fortæller noget om den brokkende bloggers popularitet blot halvanden måned efter han så dagens lys.

lonelygirl15

Bag pseudonymet på youtubes lonelygirl15 gemmer der sig den new zealandske skuespillerinde Jessica Rose, der med sine videoklip har tiltrukket flere millioner visninger. Fans af youtube-serien begyndte dog at spekulere i om klippene var autentiske.

Det viste de sig ikke at være, da serien ligefrem havde instruktør, og hendes venner var andre skuespillere.

Patrik Nyberg og Johan Gröndahl

”Hatten är din” var en sang, der fandt vej til millioner af indbakker i 2000, da svenskerne Patrik Nyberg og Johan Gröndahl uploadede en fonetisk oversættelse af den arabiske bryllupssang, ”Habbeetik."

Videoen med råt udklippede figurer og dårlig animation er en født net-evergreen.

William Hung

23-årig kinesisk-amerikansk mand, der bragede igennem realityshowet American Idol med sin fortolkning af Ricky Martins ”She Bangs." Nok mest fordi det lød aldeles rædselsfuldt på den helt rigtige måde. William Hung blev stjerne på meget kort tid, og så fulgte en pladekontrakt med i købet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere