Iran blokerer for store vestlige websites

Iran blokerer for store vestlige websites som Amazon, YouTube og Wikipedia på grund af moralsk forurening. Det sker samtidig med, at Iran er ved at etablere sig som det mellemøstlige land med flest net-surfere.

Iran smækker portene i for flere af verdens største hjemmesider.

Den iranske regering blokerer blandt andet for adgang til netbutikken Amazon.com og video-tjenesten YouTube, som alle iranske udbydere nu skal filtrere fra for de iranske internetbrugere.

Også det åbne leksikon Wikipedia, BBC's farsi-sprogede nyhedssite og New York Times' hjemmeside er blevet lyst i band, så iranerne ikke kan se dem.

Går de ind i de pågældende domæneadresser, bliver de mødt med en kortfattet besked om, at den "ønskede side er forbudt".

Korrumperer

Blokeringen af de pågældende hjemmesider er blevet igangsat af højtstående juridiske embedsmænd og er et led i en større kampagne mod "korrumperende" film og musik, som højhastigheds-internet kan bringe med sig.

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, har gennem længere tid slået på tromme for at rense Iran for vestlig indflydelse.

Den internationale gruppe Reporters Without Borders har sammen med 12 andre lande fornylig stemplet Iran som "fjende af internettet". Det skyldtes blandt andet, at Iran ifølge gruppen har forfulgt og i flere tilfælde fængslet bloggere.

Pudsigt nok anses Iran ifølge den britiske avis The Guardian for at være det i land i hele Mellemøsten, der har flest net-surfere. Det vurderes, at 7,5 millioner iranere jævnligt er på nettet, ligesom der anslået findes 100.000 bloggere i Iran.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere