Politiet: Danske pas er blandt verdens sikreste

Det danske EU-pas er ifølge politiet et af de sikreste i verden. At den nyindsatte chip kan aflæses som et radiosignal er stærkt overdrevent. Og så er der alle de andre sikkerhedsfeatures, lyder det fra politiet.

Den nylig opståede tvivl om, hvorvidt det danske er pas er sikkert eller ej, manes kraftigt i jorden af vicerigspolitichef Peter Carpentier fra politiets dataafdeling.

- Hvis et pas er svært at forfalske, så kalder vi det sikkert. Og det nye danske pas er blandt verdens sikreste, siger han.

Passet blev indført som EU-standard i august 2006 med en chip, hvor der er lagret en elektronisk kopi af pasbilledet samt højde, drøjde og alle andre maskinlæsbare linjer.

De seneste dage har der været en heftig mediedebat om, hvorvidt chippen er sikker anordning på grund af, der kunne forekomme aflæsning med en RFID-aflæser samt den rette software til kopiering.

- Man kan ikke aflytte chippen på afstand, som det er blevet nævnt, fordi man skal have adgang til tre linjer i passets maskinlæsbare oplysninger, før man kan få adgang til data på chippen, forklarer Peter Carpentier.

Chippen er kun en del af sikkerheden

Han forklarer, at den omtalte RFID-chips er en sikkerhedsfeature, der indgår som et element i en lang række af sikkerhedstiltag i passet.

- Udover chippen i passet så er der vandmærker, mikroprint, uv-tryk, lasergravering med videre. Alle disse elementer lagt ind for at undgå forfalskninger, hvilket vi heller ikke har haft sager med endnu, forklarer Peter Carpentier.

Han har meget svært ved at forestille sig en situation, hvor man kan kopiere alle passets sikkerhedsfeatures, og samle dem i et nyt pas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere