Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Kun 650 reelle kunder hos Midtvest Bredbånd

Direktøren for MidtVest Bredbånd mener ikke, at det er underligt, at selskabet kun har 650 kunder koblet op på fibernettet på nuværende tidspunkt. Der er fire måneders ventetid fra man bestiller fiberen, forklarer han.

Midtvest Bredbånd har trods måneders hårdt arbejde i den jyske jord kun omkring 650 reelle kunder, der er koblet på fibernettet.

Den administrerende direktør, Svend-Erik Jensen, fortalte ellers mandag, at Midtvest Bredbånd nu har 6.500 kunder tilmeldt projektet.

Det er bare kun 10 procent af dem, der rent faktisk er koblet på nettet i dag.

- Det er først efter sommerferien, at vi for alvor er begyndt at sælge, og derfor er det heller ikke så underligt, at der er en del, der stadigvæk ikke er koblet på, siger Svend-Erik Jensen nu til Computerworld.

Hårdt at komme i gang

Han så sig i går nødsaget til at offentliggøre selskabets kundetal, efter at Dagbladet Hostebro-Struer havde offentliggjort et internt dokument fra selskabet.

Ifølge dokumentet havde Midtvest Bredbånd, der er ejet af syv midt- og vestjyske forsyningsselskaber, regnet med 7.000 kunder ved udgangen af dette år, men 1. juli viste IT- og Telestyrelsens statistik, at selskabet kun havde 214 kunder.

Avisen havde dermed regnet sig frem til, at hver kunde har kostet MidtVest Bredbånd omkring 800.000 kroner.

Men Svend-Erik Jensen peger på, at Midtvest Bredbånd skam har 6.500 kunder, der har meldt sig til det fibernet, der giver dem internet, tv og telefoni – men at der er ventetid på at få det installeret, og at det derfor kun er 10 procent af dem, der reelt er koblet på nettet på nuværende tidspunkt.

- Hvis vi ikke har gravet i området før, skal der indhentes tilladelser til det, og derfor tager det typisk fire-fem måneder fra der er tilstrækkelig tilslutning i et givent område, og til folk bliver koblet på, forklarer Svend-Erik Jensen.

Skal være tilslutning

Kunderne skal ikke kun vente på elskabet, de skal også vente på naboerne.

MidtVest Bredbånd graver nemlig kun kabler ned, når der er tilstrækkelig tilslutning i nye områder.

- Det er klart, at hvis der er en eller anden ude i klitten, der skriver til os, så bliver han ikke nødvendigvis koblet på om fire måneder. Vi har selvfølgelig en betragtning om, at vi skal lægge vores ressourcer der, hvor vi kan betjene flest mulig på kortest mulig tid. Det er en fair prioritering fra vores side, siger Svend-Erik Jensen.

Her stopper udsigten til yderligere ventetid dog ikke, for ligesom det skete sidste vinter, kan frosten også i år sætte en stopper for elselskabernes gravearbejde.

- Det er jo den slags udfordringer, der er i Danmark. Sidste år var det relativt slemt, men nu håber vi jo bare på, at det bliver ordentligt vejr. Det er en del af vores vilkår, siger Svend-Erik Jensen.

Afviser investeringsflop

Selv om de danske elselskaber i de seneste fire år har gravet omkring 10.000 kilometer lyslederkabler ned i den danske jord, og dermed investeret mere end 1,7 milliarder kroner i området, har selskaberne ifølge IT- og Telestyrelsen kun formået at tilslutte 13.000 husstande indtil videre.

Svend-Erik Jensen fra Midtvest Bredbånd afviser, at der er udsigt til et investeringsflop – også selvom selskabet på nuværende tidspunkt kun har 650 kunder koblet op på fibernettet.

- Vores udfordring er vel i bund og grund, at det er et kæmpe gigantisk projekt at etablere en ny infrastruktur i Danmark. I projekter af den her kaliber er der nogle ting, der går lidt langsommere, end man havde håbet på. Vi synes i hvert fald, at vi kan være vældig godt tilfredse med projektet indtil videre, siger han.

Han peger på, at investeringen i bredbånd er en langtidsinvestering.

- Vi regner med, at vi først er nogenlunde færdige med selve udrulningen i løbet af 2011-12, så det er først om 5-10 år, at man kan vurdere, om det her var et godt projekt, mener Svend-Erik Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere