Mobiltelefon til de anderledes

Alcatels nye mobiltelefon One Touch 512 skal sælges på et marked, der er totalt domineret af Nokia. Men sommetider kan det i sig selv være forfriskende at prøve noget andet.

Gymnasiet

Mobiltelefonerne fra Alcatel kendes bedst fra supermarkeds­katalogerne, hvor ældre modeller sælges til lavpris sammen med et lavprisabonnement.

Med One Touch 512 forsøger Alcatel sig med en anden tilgang til markedet med ambassadører rundt omkring på landets gymnasier. De unge får gratis telefoner udleveret, som gerne skulle imponere vennerne med. Læs om kampagnen på Computerworld Online.

Men Alcatel er oppe imod stærke kræfter, og det skal blive spændende at se, hvor mange unge Nokia-fans, der lader sig konvertere.

Talekvaliteten er i top, batterilevetiden oplyses til seks timers taletid eller 280 timers standby-tid per opladning. Telefonens ydre mål og vægten på blot 75 gram gør den dejligt medgørlig.

One Touch 512 er en glimrende telefon, der lever op til de krav, man til daglig stiller til sin mobiltelefon. Mulige købere til Alcatel One Touch 512 bør dog også kaste et blik på Samsungs SGH-N620 mobiltelefon, som er en smule dyrere, men til gengæld også er mere spændende i sit design.

Hård knap

Funktionerne styres med et lille joystick, som kan bladre op og ned i menuer, telefonbog eller meddelelser. Knappen er meget hård og uvenlig mod fingrene, men virker i øvrigt ret effektiv.

De øvrige taster fungerer blødt, men alligevel præcist. Der er genvejstaster til telefonsvarer, WAP, vibrator og tastaturlås.

Målgruppen skriver utallige SMS-beskeder, og Alcatel One Touch 512 er udstyret med en ordbog, som er hurtig at lære at bruge, selv om man er vant til T9-systemet fra andre mobiltelefoner.

Princippet er det samme: Skriv løs, og ordbogen gætter sig til de ord, du vil bruge.

One Touch 512 har et lille grafisk display med seks linjers tekst og blå baggrundsbelysning.

Menustrukturen er ret enkel at sætte sig ind i. Telefonen kan gøres personlig på mange måder med baggrundsbilleder og polyfoniske ringetoner. Sidstnævnte betyder, at ringetonerne er flerstemmige, men Alcatel formår ikke rigtig at gøre polyfonien så overbevisende, som det lyder hos Nokia og Samsung.

Telefonen understøtter EMS-beskeder, som gør det muligt at sende eller modtage SMS'er med grafik eller lyd.

Alcatel One Touch 512 kan foreløbig købes i Telebutikken for 1.499 kroner med TDC-abonnement, men andre salgskanaler er på vej, oplyser Alcatel Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere