Århusianske bibliotekarer skal happy-slappe

Seks bibliotekarer fra Århus er blevet udstyret med de nyeste kameramobiler. Fremover skal de med små film på bibliotekernes hjemmeside rapportere om begivenheder på deres lokale bibliotek.

Udstyret med nyeste skrig inden for kameratelefoner skal seks århusianske bibliotekarer ved hjælp af små film fremover rapportere om koncerter og udstillinger på deres lokale biblioteker i Århus-området.

Hvis der for eksempel foregår et forfatterbesøg på det lokale bibliotek, optager medarbejderen en lille film med mobiltelefonen, som bliver lagt på bibliotekets hjemmeside.

Mere interaktivitet, tak

Medarbejderne optager, indtaler, redigerer selv filmene på telefonen, hvorfra de også uploader filmen til bibliotekernes hjemmeside.

Det sker for at gøre bibliotekernes hjemmeside mere interaktiv, fortæller Henrik Fink Isaksen, der er projektleder ved Århus Kommune Biblioteker.

- Det er en positiv udgave af happy-slapping. Det bliver reelt brugt til noget, siger Henrik Fink Isaksen.

Projektet Fra medarbejder til medfortæller begyndte for omkring to måneder siden, og for 14 dage siden blev de første film offentliggjort på bibliotekernes hjemmeside.

- I og med at det er et forsøg, er det jo klart at det ikke er stjerneindslag, som man ser på TV2 eller DR. Men det er trods alt små nyhedsklip på omkring et minut, som fortæller en historie om, hvad der sker derude, siger Henrik Fink Isaksen.

Når Århus Kommunes Biblioteker vælger netop mobiltelefonen som medie til de små film, er det fordi de gerne vil have at hjemmesiden bliver mere multimedieagtig, fortæller Henrik Fink Isaksen.

Det skal nemlig være muligt at annoncere for et forfatterbesøg eller et musikarrangement på det lokale bibliotek med andet end skrift, fordi det kan gøre folk interesserede i, hvad der sker på bibliotekerne, siger han.

- Det er jo sjovere at se og høre en forfatter, end bare at læse noget om, hvad han har sagt, siger Henrik Fink Isaksen.

I første omgang skal de seks bibliotekarer i Århusområdet rapportere fra deres respektive biblioteker. Men fra januar 2007 er det meningen, at også civile århusianere kan prøve reporterrollen.

- Vi vil prøve at inddrage brugerne, sådan at de bliver tilknyttet som en slags borgerreportere, siger Henrik Fink Andersen.

Århus Kommunes Biblioteker bruger 610.000 kroner på projektet, som bliver støttet af Biblioteksstyrelsen med 365.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere