Vi betaler dyrt for Googles gratis tjenester

Almindelige mennesker afgiver et væld af informationer, når de logger sig på Googles gratis tjenester. Det tjener selskabet mange penge på, men konsekvenserne for vores private liv kan blive voldsomme.

ComputerViews: Intet er gratis. Du skal nok komme til at bløde tykt på den ene eller anden måde. Denne universelle sandhed gælder også på nettet. Også for Google – dette varemærke, der nærmest er blevet synonymt med gratis mail, chat, tekstbehandling, regneark, søgetjenester og meget, meget mere.

Hver gang du bruger de gratis Google produkter, afgiver du nemlig et væld af private oplysninger om de vaner og interesser. Vel at mærke informationer, som er penge værd for aktive annoncører.

Tag for eksempel betingelserne for at bruge den populære Gmail. Klik ind på ”terms of service” og gå ned under ”privacy”. Selv om Google her bedyrer, at selskabet er opmærksomt på at beskytte brugernes privatliv, er realiteten, at Google må overvåge indholdet af dine mails. Alt sammen for at kunne sælge reklamelinks til de mails, du sender til kammeraten, konen eller kæresten.

Det er der penge i. Store penge. I andet kvartal 2006 tjente Google mere end 14 milliarder kroner.

Har du først afgivet disse informationer, så har du samtidig afskrevet dig enhver indflydelse på, hvor dine data bliver opbevaret. Eller hvor længe de bliver opbevaret hvor henne i verden. Eller hvad der sker, hvis Google fusionerer eller bliver opkøbt af en anden mastodont.

Google-bosser så som Eric Schmidt, administrerende direktør for hele koncernen, har også understreget flere gange, hvor værdifulde de data er for virksomheden. Da han offentliggjorde regnskabstallene for andet kvartal lagde han blandt andet vægt på, at selskabet kan målrette reklamerne lige ind i brugernes skærme.

Spørgsmål er bare, hvornår den slags gratis ydelser bliver for dyre for dig og mig. Måske den dag Google sælger alle vores yderst personlige data videre til andre?




IT-JOB

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere