Microsoft-system sladrer om børns net-vaner

Microsoft sender en ny net-tjeneste i luften, der gør det muligt for forældre at overvåge og styre deres børns færden på internettet.

Microsoft har netop lanceret en web-baseret tjeneste, der gør det muligt for forældre at holde styr på, hvad poderne foretager sig, når de er nettet, skriver Microsoft Family Safety Team på sin blog.

Tjenestens formål er at give forældre kontrol over, hvem børnene kommunikerer med i eksempelvis e-mails og instant messaging-programmer samt hvilke web-sider, de besøger.

Testet i flere måneder

Web-tjenesten er blevet døbt Windows Live OneCare Family Safety, og den har været tilgængelig for en begrænset testgruppe siden marts måned, men nu åbnes OneCare Family Safety for offentligheden.

I første omgang er det de amerikanske brugere, som kan benytte overvågningstjenesten.

Der er endnu ikke fastsat datoer for lancering i andre lande, men de skulle ifølge Microsofts blog blive frigivet meget snart.

Overvågningsfunktionerne i OneCare Family Safety omfatter blandt andet indholdsfiltrering, som kan spærre elle advare brugeren om indhold, der kan virke anstødeligt.

Det er desuden muligt at oprette separate brugerprofiler til familiens forskellige medlemmer, ligesom forældre har mulighed for at overvåge og justere i opsætningen fra hvilken som helst computer der har internetadgang.

Desuden kan systemet levere aktivitetsrapporter, som kortlægger børnenes færden på internettet. Disse gør det muligt at få en samlet rapport om hvilke web-sider og web-tjenester, der er blevet besøgt.

Hertil kommer der ekspertrådgivning fra en række børneorganisationer. Her er det muligt for forældre at få råd og vejledning om, hvordan de skal hjælpe børnene med at gebærde sig på internettet.

I den endelige version vil der desuden være mulighed for at udelukke kontaktpersoner på instant messaging-lister.

Windows Live OneCare kommer til at bestå af en begrænset række gratistjenester med mulighed for at købe sig til fuld kontrol over børnenes færden på internettet.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Unik System Design A/S

People Manager for agile organization
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere