Motorola storfavorit til nød-beredskab

Spændingen stiger hos de virksomheder, der har budt ind den store kontrakt om et landsdækkende nødberedskabs-net. Motorola-ejede Tetranet er gigantfavorit, når Økonomistyrelsen senere onsdag offentliggør de tre finalister.

Der er dømt negle-bidning hos Motorola-ejede Tetranet, indtil Økonomistyrelsen i løbet af onsdag forventes at offentliggøre, hvem de tre finalister bliver til et nyt kommunikations-system til de danske beredskabs-myndigheder.

Men meget tyder på, at Motorola godt kan lade negle være negle og tage opløbet med sindsro.

Tetra er nemlig den eneste oplagte standard til systemet.

Kampen er nærmest afgjort på forhånd, idet Motorola siden 2001 har været indehaver af de frekvenser, der i Europa er reserveret til nødkommunikation.

- Vi ved ikke, hvor mange vi er oppe imod, men vi håber selvfølgelig, at vi er blandt de tre, lyder det beskedent fra Jan Skjold, der er salgschef i det Motorola-ejede Tetranet.

Svært at se alternativer

Ifølge Knud Erik Skouby, der er direktør for CICT (Center for Information and Communication Technologies) under DTU, er det nærmest utænkeligt, at Motorola med Tetranet ikke skulle være blandt de tre finalister – og også ender som vinder i sidste ende.

- Det er svært at forestille sig, at der er nogen i Danmark uden tilknytning til Motorola, som kan være seriøse kandidater. Jeg har ikke andre konkrete bud på det, for det er sådan udviklingen har tegnet sig indtil videre, lyder vurderingen fra Knud Erik Skouby.

Hvis der endelig skulle komme en konkurrent, bliver det nok fra udlandet, mener professoren fra DTU.

- Det er trods alt en international business, så derfor er der da andre virksomheder rundt omkring, som man godt kunne forestille sig også ville byde ind, siger han.

Milliarder på spil

Økonomistyrelsen ønsker ikke at oplyse, hvor mange virksomheder, der i første omgang har søgt om at blive prækvalificeret til opgaven.

Men sikkert er det, at styrelsen om kort tid offentliggør, hvem der skal i finalen og som der dermed skal føres yderligere forhandlinger med i efteråret, indtil den endelige beslutning træffes i begyndelsen af 2007.

Analysehuset Gartner har anslået, at der skal bruges mellem 1,9 og 2,4 milliarder kroner på infrastruktur og Tetra-udstyr til det danske beredskab.

Alligevel afviser Jan Skjold fra Tetranet, at man allerede har dollartegn i øjnene.

- Jeg vil ikke sige, at vi har en forventning om at være blandt de tre, for det kan man aldrig vide, om man er. Men vi håber, at det materiale, vi har indsendt, vil give os mulighed for at deltage i den kommende konkurrenceprægede dialog, siger Jan Skjold.

Computerworld følger op på sagen, så snart Økonomistyrelsen offentliggør de tre virksomheder, der skal forhandles yderligere med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere