Smartphone fyldt med teknologi

Til september lancerer Sony Ericsson en kombineret mobiltelefon og lommecomputer ved navn P800. Det bliver et værktøj fyldt med al tænkelig teknologi. Vi præsenterer nogle af funktionerne, som fremgår af et internt dokument fra den svensk-japanske mobilproducent.

Indhold

 
Sony Ericsson P800 er omkring 160 gram højteknologi, som blandt meget andet kan bruges som mobiltelefon.

Selve samtalefunktionerne fylder ikke meget i det 69 sider lange whitepaper, som Sony Ericsson har givet sine ansatte med hjem til lektielæsning, og som PC World Online er kommet i besiddelse af.

P800 bliver et stykke værktøj, der stort set rummer alle former for mobilteknologi anno 2002 - på nær den FM-radio, som konkurrenten Nokia i stigende grad udstyrer sine terminaler med.

Mest iøjnefaldende på P800 er kameralinsen, der sidder (ubeskyttet) på bagsiden af telefonen. Med den kan man tage fotos i VGA-kvalitet op til 640x480 pixel og 24 bit farvedybde i JPEG-format.

Billederne kan manipuleres med forskellige indstillinger for lys og kontrast. Kameraet, der har sin egen udløserknap på siden af terminalen, er desuden udstyret med forsinket selvudløser og bruger naturligvis displayet som søger.

Terminalen har en klap med et numerisk tastatur, og det giver udsyn til et TFT-display i begrænset størrelse. Når klappen slås ned eller tages helt af, fremkommer en trykfølsom skærm med 208x320 pixels fordelt på 40x61 millimeter. Skærmen kan fremvise 4.096 forskellige farver.

P800 har som platform det åbne Symbian 7.0 styresystem med den nye UIQ-brugergrænseflade, der er beregnet til trykfølsomme skærme. Oven på det ligger muligheden for at installere C++ og Java applikationer.

Terminalen kan sende og modtage multimediebeskeder (MMS), EMS (udvidede SMS-beskeder med lyd og billede) og naturligvis SMS-beskeder.

En email-klient gør det muligt at hente, skrive og sende emails, og i terminalen er der præinstalleret fremvisere, der kan åbne Microsoft Word-, Excel- og PowerPoint- samt Adobe Acrobat-filer. På en medfølgende cd findes yderligere 20 filformater, der kan installeres efter behov.

P800 har en browser, der ud over WAP-sider kan vise HTML, xHTML og Compact HTML (cHTML).

Radio-off mode

Datakommunikationen med omverdenen klares med GPRS (4+1), HSCSD (2+1) eller et traditionelt modem foruden Bluetooth i afstande op til 10 meter, infrarød port eller via USB eller et serielt kabel.

P800 har desuden et radio-off mode, hvor hele telefondelen kan slås fra. Så kan man fortsat benytte PDA-funktionerne, selv om man sidder ombord på et fly, hvis man da kan overbevise stewardessen om sagens rette sammenhæng.

Sony Ericsson har netop oplyst, at man foruden de oprindelige specifikationer nu også indbygger et hukommelseskort, Memory Stick Duo, i P800, hvilket udvider lagerkapaciteten betydeligt og gør det muligt at udvide den efter behov.

Med terminalen følger et 16 megabyte kort, og sammen med terminalens indbyggede 12 megabyte store hukommelse er der altså 28 megabyte til rådighed til at gemme fotos, musik og andre dokumenter.

Somme tider går udviklingen hurtigt, og vi må derfor også tage forbehold for, at Sony Ericsson kan have valgt at fjerne nogle af de nævnte funktioner, siden det interne arbejdspapir blev skrevet i april.

Ved et pressemøde mandag demonstrerede Sony Ericsson en tidlig prototype af P800. Forhåbentlig når ingeniørerne at gøre noget ved de hårde plastic-knapper og den noget upræcise trykfølsomme skærm, inden den slags væsentlige detaljer tager glæden fra alle de øvrige funktioner.

Nå ja, FM-radioen kan for øvrigt købes som ekstraudstyr. Rygter vil vide, at Sony Ericsson desuden ret hurtigt vil have et sammenklappeligt QWERTY-tastatur klar til terminalen.

Prisen? Den er aldeles ukendt, men ender formentlig et sted over 5.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere