Mobil med farver og fede lyde

Det gik ikke stille af sig, da tele-messen CommunicAsia 2002 mandag startede i Singapore. En pæn flok nye mobiltelefoner blev nemlig lanceret i samme ombæring. Der var blandt andet tre nye triple-band telefoner fra Sony Ericsson, et par interessante modeller fra Siemens og Nokia 6610 med farver og radio.

Sony Ericsson

Det svensk-japanske samarbejde mellem Ericsson og Sony begynder for alvor at bære frugt. På den store tele-messe CommunicAsia 2002 kunne Sony Ericsson præsentere tre nye modeller, der alle kan bruges til både GSM 900, 1800 og 1900, altså de fleste steder i verden.

Den mest spændende nyhed er T300, der sandsynligvis bliver den første mobiltelefon med farveskærm, der bliver til at betale for almindelige dødelige. Prisen kommer til at lande omkring 2.000 kroner, og for de penge får man 256 farver på skærmen, understøttelse af GPRS til overførsel af data, MMS og EMS til multimedie-beskeder og e-mail-klient.

Hertil kommer polyfoniske (flerstemmige) ringetoner med 24 stemmer, så telefonen kan komme til at lyde som et synthesizerhit fra firserne.

For de spilleglade bliver det muligt at hente klassiske Atari-spil som Centipede, Asteroids og Breakout.

Batterilevetiden er opgivet til 300-350 timer i standby eller op til 7,5 timers taletid. Det lyder ret imponerende.

T300 kan tilsluttes et nyt lille digitalkamera ved navn CommuniCam MCA-25, der er efterfølgeren til MCA-20, som vi testede for nylig. MCA-25 kan tage billeder med en opløsning på op til 640x480 pixel, og kameraet er udstyret med digital zoom.

En mindre ambitiøs model ved navn T200 kan også bruges sammen med et kamera, nemlig CommuniCam MCA-10, der højst kan klare en opløsning på 352x288 pixel. I funktionalitet minder T200 om T65, dog med blå lys i displayet og tilføjelse af det tredje GSM frekvensbånd ved 1900 MHz, så telefonen også kan bruges i store dele af USA og Asien.

T600 er ikke meget større end et kreditkort.
T200 understøtter GPRS og EMS, og den leveres med fem spil og i to forskellige farver. Den kan være tændt i 220 timer, før den løber tør for batteri, med mindre man da benytter den til telefoni, hvor den kan holde i op til 13 timer. T200 skulle komme i handlen om få uger.

En tredje nyhed ved navn T600 vejer mindre end 60 gram, og må derfor være tæt på at være verdens mindste mobiltelefon. Den understøtter EMS og WAP, men derudover kan den ikke bruges til meget andet end at tale i.

Der er ikke plads til et stort batteri på den begrænsede plads, og batteriet rækker da også kun til maksimum 180 timers standby-tid eller fem timers taletid. Dametelefonen T600 fås i tre forskellige farver.

I øvrigt kunne Sony Ericsson meddele, at topmodellen P800, der bedst kan betegnes som en lommecomputer med indbygget kamera og telefon, vil kunne forsynes med ekstra hukommelse i form af 16 megabyte Memory Stick Duo, der skal supplere de indbyggede 12 megabyte. Dermed kan den bedre benyttes som MP3-afspiller. P800 er en artikel værd sig selv, så den kigger vi nærmere på senere.

Ligesom T600 kommer P800 på markedet i tredje kvartal, mens man må vente nogle måneder mere på T300.

Siemens

Siemens har gjort det godt på det danske marked, og den tyske IT-gigant forsøger nu at brede sortimentet ud, så alle kan være med.

Den lettere buttede Siemens C55.
Med C55 kan man for alvor få en helt personlig ringetone. Man kan nemlig selv indspille de lyde, som telefonen skal give fra sig, når der er opkald. Man kan også vælge polyfoniske ringetoner med 16 stemmer.

Mobiltelefonen understøtter GPRS, EMS og Java. Den har to spil indbygget, men flere kan hentes fra Siemens mobilportal på internettet. Det er efterhånden en selvfølge, at producenterne har en sådan portal, som tilbyder de trofaste brugere noget ekstra til mobiltelefonen.

Siemens C55 vejer omkring 80 gram og leveres i tre forskellige farver, men man vil kunne købe mange forskellige selvlysende covers separat. Telefonen byder på 250 timers standby-tid eller cirka seks timers taletid.

En anden nyhed ved navn A50 er en basistelefon uden dikkedarer, beregnet til førstegangskøbere.

Den understøtter EMS, og som det også er tilfældet med alle de øvrige telefoner omtalt i denne artikel, kan man selvfølgelig wappe. Så er det også slut med smarte faciliteter.

A50 vejer 95 gram, kan fås i to farver og har blandt andet MP3-spiller som ekstraudstyr.

Siemens C55 kommer på markedet til september, og prisen kommer til at ligge i nærheden af det, man giver for en C45, nemlig omkring en tusindlap med abonnement. A50 bliver endnu billigere, og kommer i butikkerne en måneds tid senere.

Endnu en nyhed fra Siemens er en klap-telefon ved navn CL50. Denne telefon med understøttelse af EMS, WAP og polyfoniske ringetoner vil kun komme ud på det asiatiske marked, hvor klap-telefonerne er noget mere populære end herhjemme.

Nokia

Mobilgiganten Nokia kunne præsentere 6610, der bliver en hård konkurrent til Sony Ericsson T68i. Telefonen har farveskærm med mulighed for 4.096 forskellige farver, og den understøtter Java 2 Micro Edition. Man kan altså hente Java-applikationer fra nettet og for eksempel benytte farveskærmen til at spille Java-spil.

Telefonen har også indbygget FM-radio i stereo, og den understøtter GPRS, multimediebeskeder via MMS, polyfoniske ringetoner og triple-band. Til gengæld må man undvære Bluetooth. Det hele er pakket ned på 106x44x18 millimeter, og vægten er kun 84 gram.

Nokia 6610 minder om model 6510, som vi testede for fire måneder siden, men tilføjelse af farveskærm, Java og MMS er nok værd at tage med. Mobiltelefonen kommer på markedet i løbet af tredje kvartal.

Godt nok er Nokia, Sony Ericsson og Siemens de største leverandører af mobiltelefoner til Danmark, men andre gør sig også gældende. For eksempel imponerer koreanske Samsungs klap-telefon SGH-T100 med markedets flotteste farveskærm og et væld af polyfoniske ringetoner. Prisen nærmer sig de 5.000 kroner, men så er man også sikker på at tiltrække sig ekstra opmærksomhed i bussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere