Linux-opfinder stadig ikke glad for GPLv3

Hverken Linux-skaberen Linus Torvalds eller it-giganten Hewlett-Packard er synderligt begejstrede for det nye udkast til version 3 af GPL.

Linux-skaberen Linus Torvalds er fortsat ikke begejstret for de udkast til version 3 af GNU general Public license, GPLv3, som er lagt på bordet.

Da det første udkast blev præsenteret i januar, sagde Linus Torvalds ligefrem, at han ikke kunne forestille sig, at Linux-kernen ville komme til at blive frigivet under GPLv3.

Stridens kerne er et afsnit i den nye version, der omhandler brugen af digital rights management, DRM, på software, der er frigivet under GPLv3.

Dette afsnit er ganske vist ændret i det seneste udkast, men essensen er stadig den samme, mener Linus Torvalds.

- Jeg kan ikke se nogen fundamentale ændringer, og i sidste ende er meningen den samme, siger Linus Torvalds.

Ændret igen

Udkastet til GPLv3 er udarbejdet af Free Software Foundation, FSF, som dog i dets andet udkast har medtaget ændringer baseret på tilbagemeldingerne på det første udkast.

- FSF forsøger at forbyde nogle ting, som ikke er nævnt i GPL version 2, og jeg mener bare, at de ting var det bedre at lade stå åbne, siger Linus Torvalds.

GPL har eksisteret i sin nuværende form, GPLv2, i 15 år.

Heller ikke hos it-giganten Hewlett-Packard falder det nyeste udkast i god jord. Igen er det afsnittet om DRM og patenter, der mener, at der fortsat er for mange uklarheder i det nye udkast.

- HP havde håbet, at det nye udkast ville gøre patent-forbeholdene mere gennemskuelige, siger open source-chef Christine Martino fra HP til Internetnews.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere