Nordiske pirater slutter sig sammen

I samarbejdet The Pro Piracy Lobby vil softwarepirater i Skandinavien tale med én stemme i debatten om fildeling. Håbet er at skabe en verdensomspændende piratlobby.

I halen på politiets razzia i sidste måned mod den populære svenske fildelingstjeneste The Pirate Bay har en stribe nordiske fildelingsorganisationer i Sverige, Norge og Danmark slået sig sammen i lobbyorganisationen The Pro Piracy Lobby.

I alt deltager fem forskellige organisationer i Sverige, Norge og Danmark i The Pro Piracy Lobby.

Fra Sverige deltager Piratbyrån, The Pirate Bay og kunstgruppen Artliberated. Fra Danmark deltager Piratgruppen og fra Norge Piratgruppen Norge.

- Interessen for fildeling, piratvirksomhed og internettet i almindelighed stiger eksponentielt hver dag, og nye piratgrupper skyder frem som blomster på en forårsdag, udtaler Tobias Andersson fra den svenske Piratbyrån i en pressemeddelelse.

Stikker hovedet frem

Netop Piratbyrån har været om sig og medvirkende til at inspirere etableringen af både en dansk og en norsk piratgruppe.

Sammen med den hjemmesiden The Pirate Bay har Skandinavien stukket hovedet langt frem i debatten om intellektuelle rettigheder, ophavsretsbeskyttelse, piratkopiering og fildeling.

- Sammen har vi et stærkt udgangspunkt for at komme med kritik af de dominerende mediekorporationer. Vi er blevet en vigtig deltager i debatten, udtaler Claus Pedersen fra den danske Piratgruppen.

Tjener flere formål

Det nordiske samarbejde tjener flere formål.

Tilsammen vil grupperne med større styrke kunne kritisere de medievirksomheder, som de mener opfører sig urimeligt i forhold til ophavsretsbeskyttet materiale.

Derudover håber sammenslutningen at få gang i en form for konsulenttjeneste, som den skandinaviske piratlobby gerne ser bredt ud i stor stil.

- Vi håber snart at kunne præsentere et verdensomspændende netværk af pirat-organisationer. Først og fremmest ønsker vi at hjælpe med at starte og drive lokale piratgrupper, udtaler Tobias Andersson.

Kæmpe torrent-tracker

Pirate Bay er kendt som en af verdens største bit torrent-trackers.

Torrent-filerne er links, som folk anvender til at koble sig op og downloade ønsket materiale.

Filerne i sig selv indeholder blot tekst, der næppe er beskyttet af ophavsretten.

Det centrale er, at Pirate Bay ikke er en fildelingstjeneste i gængs forstand men en p2p tjeneste (peer-to-peer).

Der er væsentlig forskel på et traditionelt kopi-site som Kazaa og en bit torrent-tracker.

På Kazaa henter brugerne fysisk en anden mands fil og kopierer den ned til sig selv, mens et torrent-site henter filstumper fra tusindvis af computere og samler stumperne til eksempelvis en film på brugerens computer.

Relevante link

Link til The Pro Piracy Lobby




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere