Fremover er det ikke kun DR's journalister, som bestemmer, hvad der skal stå på medievirksomhedens hjemmeside.
Stationens sportsfans skal nemlig - sammen med netleksikonet Wikipedias brugere - redigere og skrive historier til et nyt online sportsleksikon, som skal redigeres på samme måde som Wikipedia.
Det fortæller Ernst Ernst Poulsen, der er nyhedsredaktør hos dr.dk.
Samarbejdet er sat i verden for at skaffe DR erfaringer med at være i dialog med brugerne. Selv om lytter- og seerinteraktion ikke er fremmed for DR, har kanalen nemlig aldrig ladet brugerne komme så tæt på indholdet, at de ligefrem selv kan redigere det, fortæller Ernst Poulsen.
Beta-forsøg
Samarbejdet betyder, at DR og Wikipedia slår deres artikler om sport sammen i et stort sportsleksikon.
- For os er det her kun en succes, hvis der bliver redigeret meget og historierne bliver bedre. Succesparameteret er, at få folk til at være med til at skrive alle tiders gode artikler, siger Ernst Poulsen.
Aftalen er blandt andet kommet i hus, fordi Wikipidia gerne vil udvikle sportsdelen af online leksikonet. Det fortæller Anders Wegge Jakobsen, som er en af redaktørerne på den danske del af Wikipedia.
Win-win situation
- Selv om den danske Wikipedia efterhånden har fem år på bagen, så er den stadig mest brugt af folk, som i forvejen har med computere at gøre, siger Anders Wegge Jakobsen.
Det betyder, at leksikonet har en overvægt af bidragydere på den tekniske side, mens der er færre, som skriver artikler om emner, som ligger længere væk fra det naturvidenskabelige, fortæller Anders Wegge Jakobsen.
- Når Wikipedias sportsdel er lidt forsømt, skyldes det, at sportsinteresserede ikke så ofte samtidigt interesserer sig for internet og computere, siger Anders Wegge Jakobsen
Wikidedia håber altså med samarbejdet at få flere brugere med interesse for sport. Men hvis samarbejdet bliver en succes, er det muligt at netleksikonet udvider samarbejdet med DR eller andre samarbejdspartnere, siger han.
Hundrede millioner hits
- Selvfølgelig vil vi gerne have nogen flere brugere på sportsdelen, og vi vil da også gerne have sportsartikler i en bedre kvalitet. Men den drivende kraft er selve eksperimentet, hvor vi bare skal se, hvad vi kan få ud af samarbejdet.
Der findes ingen præcise tal for, hvor mange hits den danske del af Wikipedia har. Men på verdensplan har netleksikonet et par hundrede millioner hits om dagen, fortæller siger Anders Wegge Jakobsen.
Pengene til at drive Wikipedia kommer fra brugerne selv. Et par gange om året samles der penge ind, og det resulterer i et par millioner dollars, som bruges til drift af systemerne.
Derudover får netleksikonet penge fra fonde til enkeltstående projekter.