Mondo-ejer afgiver magt til ny bestyrelse

It-selskabet Mondo, der sidste år købte web-bureauet Basset, har samlet en professionel bestyrelse. "Utroligt givende, men man skal være klar til, at det er slut med at bestemme det hele selv," siger direktøren.

En professionel bestyrelse er en del af årsagen til, at omsætningen i outsourcing-selskabet Mondo voksede 48 procent sidste år.

- Det er utroligt givende med en professionel bestyrelse, men man skal være klar til det. Der er ingen grund til at have en bestyrelse, hvis du vil bestemme det hele selv, siger Anders Chr. Andersen, administrerende direktør for og hovedaktionær i Mondo.

Solgte ud

Bestyrelsen blev en realitet sidste år, hvor ventureselskabet Bang & Jørgensen købte 17,5 procent af aktierne.

- Samtidig trådte den ene halvdel af Bang & Jørgensen, GN Mobile-direktør Morten Steen Jørgensen, ind i bestyrelsen som formand, siger Anders Andersen.

Derudover har Lars Henriksen købt fem procent af Mondos aktier og er også trådt ind i bestyrelsen. Lars Henriksen har gennem 20 år været partner i Andersen Consulting, (nu Accenture), men er nu gået på pension.

Størst i 2009

Mondo har en plan om at være "markedsledende inden for it-services og outsourcing i det skandinaviske marked for mellemstore virksomheder i 2009," men det koster penge at blive større, og her har Mondo også en plan.

- Vi følger med interesse den nye markedsplads First North. Den vil vi gerne se nærmere på, siger Mondo-direktøren, som ser det at kaste firmaets aktier ud i fri handel som en af måderne at skaffe kapital.

De kraftige vækstrater skal fastholdes, og det skal klares blandt andet ved at styrke indsatsen i Sverige, hvor Mondo har store kunder som Nordea, SAS, Ticket og Big Travel.

Virksomhedens forretningsområder er at tage vare på kunders drift, vedligehold, udvikling og senest også webmasterfunktionen i en virksomhed.

Konkurrenterne

Når det gælder udvikling konkurrerer Mondo mod virksomheder som NNIT, Ementor, Netcompany og ind imellem også Creuna.

- Inden for drift knalder vi og TDC hosting hovederne sammen hver gang. Det slår aldrig fejl, siger Anders Andersen, der en sjælden gang også møder Front Data og Munk IT som konkurrenter på driftssiden.

Mondo forventer at vokse videre organisk og vil ifølge direktøren i år fokusere på "at tjene flere penge."

Han forventer at have kapitalen på plads til yderligere konsolidering af virksomheden i løbet af efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere