Chat-orm installerer fup-browser

En ny orm, der spreder sig via Yahoos chatprogram, installerer en fup-webbrowser, der installerer spyware og spiller høj musik.

Sikkerhedsfirmaet FaceTime advarer om en ny orm, der spredes gennem internetfirmaet Yahoos beskedtjeneste til Windows-pc'er.

Ormen spreder sig som en besked med et link til en webadresse, der sendes mellem kontaktpersoner på beskedtjenesten.

Hvis modtageren klikker på linket, vil ormen forsøge at installere sig som en falsk webbrowser, der kalder sig "Safety Browser".

Der er nu ikke meget "safety" over den, da den sender brugeren videre til websteder, der installerer adware og andre uønskede programmer.

Samtidig sender ormen sig videre i link-form til personerne på modtagerens kontaktliste.

Safety Browser'en skjuler sig bag en kopi af Internet Explorers ikon og ændrer samtidig startsiden for Internet Explorer til sin egen startside.

Ifølge FaceTime er browseren formentligt blot en skal lagt omkring Internet Explorer.

Selskabet oplyser også, at ormen vil overskrive tilfældige chatbeskeder sendt fra den inficerede pc med en opdateret version af ormens egen besked med linket til det ondsindede program.

Det værste er dog ifølge FaceTime, at programmet afspiller en angiveligt ganske forfærdelig lydfil under installationen og ved opstart af Windows.

Relevant link

FaceTimes weblog




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere