Siebel lukker i Danmark - sluges af Oracle

Software-selskabet Siebels danske datterselskab lukker og slukker. Selskabet er under likvidation og sluges af Oracle, der sidste år købte Siebel for et tocifret milliardbeløb.

Software-giganten Oracles overtagelse af konkurrenten Siebel Systems for 21,7 milliarder kroner sidste år fører nu til afviklingen af Siebels datterselskab i Danmark.

De 10 danske medarbejdere er netop flyttet ind hos Oracle og resterne af Siebel i Danmark bliver nu sendt til de evige selskabs-marker.

- Oracle har fuldt ud overtaget Siebel og de forpligtelser, der var i selskabet. Vi afventer i øjeblikket, om der skulle være forpligtelser, som vi ikke kender til. Det forventer vi ikke er tilfældet, siger Stig Jørgensen, administrerende direktør i Oracle Danmark.

I en meddelelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen opfordres Siebels kreditorer til at anmelde deres krav til selskabets likvidatorer, der tegnes af netop Stig Jørgensen.

60 nye kunder

Oracle overtog i september Siebel Systems for en pris på cirka 35 milliarder kroner inklusive de godt 13 milliarder kroner, som Siebel havde i pengekassen.

Overtagelsen styrkede den del af Oracle-koncernen, der fokuserer på løsninger inden for Customer Relationship Management (CRM), i en rivalisering med tyske SAP om at være størst på verdensplan.

I Danmark er der ifølge Stig Jørgensen fulgt cirka 60 kunder med de 10 Siebel-medarbejdere over i Oracle.

- Overtagelsen har en stor forretningsmæssig betydning for Oracle i Danmark. Siebel har nogle få, men store, danske virksomheder og en hel del danske datterselskaber af udenlandske virksomheder blandt kunderne, siger Stig Jørgensen.

I kølvandet på overtagelsen af Siebel varslede Oracle fyringen af 2.000 ansatte på verdensplan hovedsageligt i Oracle udviklingsafdelinger.

Afskedigelserne blandt de 55.000 ansatte skal spare koncernen for mindst 2,5 milliarder kroner årligt og er gået uden om Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere