Google i luften med censur-site trods protester

Trods protester fra nær og fjern har Google lanceret en censureret udgave i Kina. Søgninger på Tibet, Falun Gong og Dalai Lama fører til regerings-sider med artikler med omfattende kritik af de pågældende.

Trods mange protester har Google lanceret en særlig kinesisk søgemaskine, der censurerer søgeresultaterne, så eksempelvis oplysninger om menneskerettigheder, Falun Gong, Tibet og andre af den kinesiske regerings hotte emner, ikke kommer med.

Selv forsvarer Google sig med, at den kinesiske søgemaskine på google.cn trods alt giver kineserne nem adgang til langt flere informationer end i dag.

Ifølge flere nyhedstjenester virkede censur-funktionen fra første sekund Google.cn var i luften.

Søgninger på Falun Gong, Dalai Lama, Taiwans uafhængighedsønske og andre ting fører straks til regerings-sites med artikler, der fordømmer de pågældende foreninger, emner og personer, hedder det.

Googles beslutning om at acceptere censuren på det stærkt voksende kinesiske marked kommer i kølvandet på lignende censurering på søgemaskinerne fra Yahoo og MSN.

Beslutningerne har vakt protester mange steder i Vesten.

Blandt andre mener medie-foreningen Reporters Without Borders, at det gør det langt nemmere for den kinesiske regering at kontrollere, hvad der bliver sagt på nettet.

Også på mange blogs bliver der protesteret.

Meget tyder dog på, at protesterne falder for døve øren. I hvert fald har tidligere protester over Kinas censur-politik på området kun haft meget lille effekt på de virksomheder, der har accepteret regeringens vilkår.

Kinas største søgemaskine er den lokale Baidu.com, der dog er noteret på den amerikanske Nasdaq-børs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere