Erik Damgaard ny formand for Eurotrust

Koldingfirmaet Aktiv Gruppen køber Eurotrust. Ny formand bliver Navision-milliardæren Erik Damgaard, mens Peter Juul bliver adm. dir. Eurotrust-stifteren Aldo Petersen og formand Karoly Nemeth forlader bestyrelsen. Nu gælder det vindmøller.

IT-milliardæren Erik Damgaard skal være ny bestyrelsesformand for Eurotrust, der samtidig endnu en gang skifter kurs.

Selskabet, der over de sidste par år gradvist har trukket sig ud af it-området for at hellige sig medieområdet, vil nu fokusere på vindmølleparker og ejendomme.

Erik Damgaard erstatter erhvervsadvokaten Karoly Nemeth på formandsposten.

Stifter træder ud

Stifteren af Eurotrust, Aldo Petersen, træder både ud af direktionen og af bestyrelsen for Eurotrust, der er noteret på Nasdaq-børsen.

Kursskiftet sker som led i, hvad der kaldes en baglæns børsnotering af et andet selskab.

På papiret køber Eurotrust det jyske ejendomsselskab Aktiv Gruppen, der også har vindmølleparker i Tyskland.

”Købet” sker med egne aktier, men Aktiv Gruppen får så stor en portion nyudstedte Eurotrust-aktier, at selskabet bliver de facto ejer af Eurotrust og dermed børsnoteret.

21,7 nyustedte aktier

I alt får Aktiv Gruppen 21,7 millioner nyudstedte aktier.

Ifølge Nasdaq-børsen ligger det nuværende antal aktier på godt fem millioner stk.

Før købet kan blive en realitet skal Nasdaq dog give grønt lys for transaktionen, ligesom Eurotrust-aktionærerne, der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling dagen før juleaften.

Aktiv Gruppens administrerende direktør og medejer, advokaten Peter Juul, bliver ny administrerende direktør for Eurotrust.

Den kommende formand, Erik Damgaard, der tjente op mod en milliard kroner på salget af Navision til Microsoft, ejer i dag 16 procent af Eurotrust, som også har Aldo Petersen som storaktionær.

Erik Damgaard har i øvrigt i forvejen et engagement på vindmøllefronten.

Han er aktionær i Greentech Energy Systems og har derudover givet selskabet en bankgaranti for omkring 200 millioner kroner til finansiering af en vindmøllepark på Sardinien.

Eurotrust er i dag mest kendt for sit ejerskab af tv-stationen DK4 og et topmoderne tv-produktionsselskab, men selskabet kører med underskud.

Områder solgt fra

Tidligere var Eurotrust blandt andet aktiv inden for domæneregistrering, digitale certifikater, it-sikkerhed og herunder fjern-backup. Alle disse områder er frasolgt.

Aktiv Gruppen havde i seneste regnskabsår, der afsluttede den 30. juni, et overskud før skat på 52 millioner kroner.

Selskabet, der står bag boligprojekter i Ørestaden, Helsinge og flere andre steder, har planer om flere vindmølleparker i Europa. Nasdaq-noteringen skal gøre ekspansionen enklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere