Top 100: Dygtigste hardware-firmaer

Der er stadig svært at overse væksten på hardwaremarkedet, men det er det også med konkurrencen. Det er ikke blevet nemmere at tjene penge, der nu skal komme fra salg af services. Computerworld præsenterer her Danmarks fire dygtigste it-firmaer inden for hardware.

Top 100: Omsætningen på hardwaremarkedet peger på, at det generelt går ganske glimrende. De fire kategorier, Desktop, Storage & Server, Tele- og Netværksudstyr og Industriel Hardware, som er med i årets Top 100-undersøgelsen, kan alle vise en forøgelse af deres nettoomsætning.

Den mindste forøgelse er i Industriel Hardware, der i forhold til sidste år har omsat for lige over 220 millioner kroner mere.

Kategorien Tele- og Netværksudstyr løber med glorien, da omsætningen er øget med mere end en milliard. Samme kategori er den eneste, der kan fremvise et resultat, der er bedre end året før.

Igen mere end en milliard kroner bedre, hvilket har ændret kategoriens negative resultat fra sidste år til et, der er pænt positivt.

Færre tele-ansatte

Kategorien Industriel Hardware kan, sammen med den mindste forøgelse af omsætning, fremvise det dårligste resultat i forhold til året før - over trekvart milliard kroner mindre, hvilket har givet kategorien røde tal på bundlinien som den eneste.

Den største forøgelse af antal ansatte er i kategorien Desktop, der beskæftiger mere end 4,5 tusinde flere end sidste år. Paradoksalt nok er den eneste kategori, der har oplevet et fald i antal ansatte, Tele- og Netværksudstyr, om end der kun er tale om knapt 200 sjæle.

Top 100-vindere

Industriel hardware:
XPonCard

Tele- og netværksudstyr:
Danimex Communication

Storage og server:
StorageTek

Desktop:
Fujitsu Siemens Computers

En nærliggende konklusion er, at hardwaremarkedet til trods for at være generelt præget af vækst, samtidigt er et marked hvor der bliver konkurreret med næb og klør ? og det koster på bundlinien.

- Det er en gammelkendt sandhed, men der er stadig et stort prispres på hardwaremarkedet. Der bliver solgt mange enheder til en relativt lave pris, og så satser mange af virksomhederne på at tjene pengene på at levere services, siger Anders Elbak, senioranalytiker, IDC Nordic.

Kunderne vil betale ekstra

Anders Elbak mener, at der fortsat vil være plads til også de små virksomheder. De vil ganske givet ikke kunne følge med når priserne presses i bund, men der vil opstå nicher, hvor de små forsat kan følge med samtidigt med at de mindre aftagere i mange tilfælde vil foretrække at handle med en mindre leverandør.

Kategorien Tele- og Netværksudstyr skiller sig som nævnt ud ved, at stå for den absolut største fremgang indenfor såvel omsætning som resultat.

- Den del af markedet er ikke så gennemskuelig, fordi det er svært lige umiddelbart at sammenligne produkter. Det er ikke to pc'er, man kan sammenligne, og derfor er det heller ikke på samme måde præget af konkurrence. Der er fortsat både teleselskaber, der har brug for kabler, men der er eksempelvis også mange boligforeninger, som skal have netværk, og der forsvinder udgiften i en større samlet pakke, siger Anders Elbak.

Han understreger at det også hænger sammen med, at mange kunder er villige til betale noget ekstra for nyere teknologier. For eksempel som en del af en trådløs mobilitetsløsning. Det betyder at den del markedet ikke er så prisfølsomt.

Denne artikel stammer fra magasinet Top 100, der følger med fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere