QXL i England stopper mobil-sælger

Som en udløber af rygter i Danmark har QXL i England lukket for en sælger, der har sat for 1,3 millioner kroner mobiltelefoner til salg til rene kuppriser på netauktionen. Metoden ligner til forveksling en dansk opskrift.

QXL i England har her til formiddag lukket for en sælger af mobiltelefoner på den engelske udgave af netauktionen.

Det sker efter, at Computerworld har bedt den engelske afdeling kommentere på rygter fra danske brugere.

De danske brugere er blevet opmærksomme på, at salget til forveksling ligner situationen i Danmark, hvor der er solgt mobiltelefoner og andet til rene kuppriser.

Den samlede salgssum løber angiveligt op i omkring en million kroner, og varerne er aldrig blevet leveret.

En sælger har nu i sidste uge under navnet Canaries1902 sat i alt 400 mobiltelefoner til salg på QXL i England for en samlet pris af tæt på 1,3 millioner kroner.

Øjeblikkelig lukning

Priserne ligger et pænt stykke under, hvad det er lykkedes Computerworld at finde de samme modeller til på det engelske marked.

Mens Computerworld her til formiddag har QXL's marketingchef i England i telefonen, slår han den pågældende sælger op på auktionen

- Det er usædvanligt, at en så ny sælger har så mange telefoner til rådighed, er marketingchef Stewart Hawthornes umiddelbare kommentar.

- Jeg vil tro, at vi bliver nødt til at lukke kontoen, mens vi undersøger sagen nærmere. Det er ikke noget vi har været opmærksomme på tidligere, fortsætter han.

Omkring 10 minutter senere havde QXL i England lukket for kontoen.

England til fælles

Inden marketingchefen lægger røret på, oplyser han, at det vil blive undersøgt, om sælger har varerne i sin besiddelse.

- Vi vil kræve dokumentation for, at han faktisk har varerne, og kontoen vil ikke blive genåbnet, før det er sket, siger Stewart Hawthorne.

Tanken om at det skulle være den samme sælger, der nu genbruger et fupnummer i England, er formodentlig ansporet af, at i det danske tilfælde var brugeren under navnet Superpriser registreret med postnummer i den engelske hovedstad London.

Oplysning om postnummer er ikke umiddelbart tilgængeligt på den engelske version af netauktionen.

Varerne kommer ikke

Politiet undersøger i samarbejde med SØK, det tidligere Bagmandspolitiet, sagen i Danmark, og indgik tidligere en frivillig aftale om at indefryse en bankkonto.

Den aftale er imidlertid opsagt af sælger, og parterne afventer nu rettens afgørelse på politiets begæring om at beslaglægge kontoen.

Sælger hævder fra sin side i e-mails til køberne, at alt er gået helt efter bogen.

I den seneste version, som er udsendt her i weekenden, hævder sælger, at indgrebet fra politiet har betydet, at de ikke vil være i stand til at levere varerne.

Sælgers leverandør har solgt til anden side, da der ikke faldt nogen betaling, hævder sælgeren bag brugernavnet Superpriser.

Politiet afventer retten

På den baggrund vil sælger nu lægge sag an mod politiet, og købere bliver opfordret til at gøre krav gældende over for Herning Politi.

- QXL og Politiet taber denne sag med et ordentligt brag, de har intet og får heller aldrig noget at have sagen i, da alt er kørt 100 procent reelt fra vores side, meddeler Superpriser i e-mailen.

Herning Politi oplyser, at der ikke umiddelbart er nyt i sagen. De afventer fortsat rettens afgørelse på begæring om beslaglæggelse af bankkontoen.

På baggrund af anmeldelserne om bedrageri bliver der fortsat efterforsket på formodning om, at der rent faktisk er tale om et fup-nummer fra sælgers side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere