Skype er godbid for Google

Ip-telefoniselskabet Skype er en godbid for søgemaskinen Google, hvis pengekasse bugner af arbejdslystne milliarder og står til at blive endnu mere tyk efter udstedelse af nye aktier, vurderer analytiker i dagens Financial Times.

Skype nævnes i dag i Financial Times som en oplagt kandidat til at blive købt af søgemaskinen Google.

- Skype er virkelig blevet et fænomen, siger Scott Kessler, der er analytiker hos Standard & Poors'.

Han finder mange fællestræk mellem Google og Skype i den kolossale vækst og opmærksomhed som begge har opnået og selv i den måde, man bruger navnene.

- Når man siger, at man Skype'r til en, så ved folk godt, hvad det er, du mener, siger Scott Kessler.

Skype har med sit koncept for telefoni over internettet fået 50 millioner registrerede brugere og blev så sent som i sidste måned nævnt som opkøbskandidat for engelske News Corp, der er ejet af Robert Murcoch.

Skypes program inkluderer også en chat-funktion, som ville give Google en funktion, som konkurrerende søgemaskiner som Yahoo, MSN og AOL allerede har, skriver avisen.

Pengekassen er fuld

Spekulationen om et forestående køb af Skype er en udløber af, at Google har en bugnende pengekasse og endnu flere milliarder er på vej ind i kassen i forbindelse med en forestående udvidelse af aktiekapitalen.

Abalytikerne er meget enige om, at Google vil bevæge sig ind på et marked, hvor selskabet ikke i forvejen er repræsenteret.

Det kan så enten blive ved at udvide produktporteføljen til for eksempel ip-telefon, som i tilfældet Skype, eller bredbånd.

Eller det kunne være ved at udvide geografisk med udvidelse af ejerandelen i Kinas førende søgemaskine Baidu eller et opkøb i Indien.

Blandt stifterne af Skype er danske Janus Friis, der i hvert fald indtil videre er udråbt til milliardær ? i avispenge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere