Foråret er over os, og årets forårs-kollektioner vælter frem.
Det gælder også indenfor laptop-verdenen, hvor der fra flere sider tilbydes nye spændende kollektioner indenfor bærbare maskiner.
Herunder får du de fem bedste enheder, som markedet nu har at byde på i foråret 2025.
Apple Macbook Air M4 – Fra 9.499 kroner
Apples Macbook er just blevet overhalet og i denne ombæring er der flere gode grund til at skele til nyeste aftapning af Mac’en.
For det første er den nye generation ekviperet med M4-processor, hvilket giver 25 procent flere regnekerner at rutte med, mens selve grundmodellen er ekviperet med 16 gigabyte hukommelse til at sætte fut i tingene.
M4-processoren gør det samtidig muligt at understøtte mere end en ekstern skærm i forhold til tidligere Air-maskiner.
Prisen er samtidig holdt i ave, så debutprisen lyder på 9.499 kroner. To opgraderinger, der dog kan anbefales, er at spendere et par tusinder kroner på at få den større 15” variant (som er født med lidt kraftigere grafik) og/eller en udvidelse af de beskedne 256 gigabyte lager.
Apple Macbook Pro – Fra 14.999 kroner
Mens Apples M4-processor imponerer ved at være lydløs og uhyre strømeffektiv i Macbook Air, er det de kraftigere M4 Pro og M4 Max processorer, der kan få brugerne til at måbe.
Her integrerer Apple nemlig usete mængder at power i sine Pro-maskiner, som samtidig kan ekviperes med kolossale mængder ram og lager.
Det er nærmest kun pengepungen der sætter grænser her, men en 14” med M4 Pro processor til 18.999/22.999 kroner (24/48 gigabyte ram) er allerede et uhyre stærkt udgangspunkt.
Asus ROG Flow Z13 – 18.499 kroner
Den første Windows-laptop i denne guide er slet ikke nogen decideret laptop, men er i stedet en hybrid enhed, der forener tablet-evner med en gamer-maskine drevet af en uhyre lovende hardware-platform.
Du får her 13,4 tommer Quad HD-skærm serveret i en godt halvanden kilo tung tablet med tilhørende tastatur-cover.
Opskriften minder om den fra Microsofts Surface Pro-tablets, men indmaden er dog den særlige AMD Ryzen AI Max+ 395-processor, som leverer hele 16 regnekerner og et yderst potent integreret grafikkort, Radeon 8060S.
Resultatet er, at du her får en enhed, som du kan have med alle vegne, men som samtidig kan løfte enhver tænkelig opgave – måske lige med undtagelse af at tage sig præsentabel ud ved næste bestyrelsesmøde.
Prisen lyder på 18.499 kroner for en model med 32 gigabyte hukommelse parret op med en terabyte lagerplads.
HP Zbook Ultra G1a – fra 21.605 kroner
Vil du have noget tilsvarende til Asus’ monster-tablet i business-klæder, skal du se i retning af HP’s spritnye Zbook Ultra G1a – selskabets slankeste enhed blandt workstation-computere.
Igen skal man ikke lade sig bedrage af det relativt ydmyge udseende, for selv om den ligner en almindelige kontormus af en 14” bærbar, gemmes der igen på AI Max+ 395 kræfter, som dog her får op til 128 gigabyte lynhurtig hukommelse at rutte med.
Med op til 96 gigabyte videohukommelse til rådighed rækker det til at kunne afvikle store og potente AI-modeller lokalt.
Priserne debuterer ved 21.605 kroner for en Max Pro 385 model med 32 gigabyte hukommelse og en terabyte lager, mens topmodellen løber op i 34.844 kroner.
Lenovo Thinkpad X9 – fra 14.990 kroner
Man kan nøjes med mindre end ’Pro’ og ’Max’ processorer.
Til kontoropgaver er Intels seneste Core Ultra-processorer et oplagt valg, da de er rigtig gode til at være mådeholdne med strømmen.
I Lenovos Thinkpad X9 serveres disse processorer i et yderst let og elegant chassis, mens man får glæde af et godt tastatur og en flot 15,3 tommers OLED-skærm.
Du skal samtidig ikke forledes til at tro, at der er tale om den klassiske sorte Thinkpad, som gennem årtier har defineret selskabets laptops.
Nu bydes der på et look i matbørstet letvægtsmetal, mens den infamøse røde pegepind nu er væk.
Maskinen er samtidig under 1,3 centimeter tyk og blot 1,4 kilo tung, hvilket gør den tyndere og lettere end Apples tilsvarende Macbook Air 15.
Priserne debutterer her ved 14.990 kroner for med en Core 226V-processor omend 400 kroner ekstra udløser en fordobling af ram-mængden til 32 gigabyte, som må siges at være en oplagt opgradering.