Først var det Microsoft, så kom Google og nu er det Amazons Web Services (AWS) tur til at investere i atomkraft.
AWS oplyser således på sin blog, at selskabet investerer 500 millioner dollar eller knap 3,5 milliarder kroner i tre atomkraft-projekter.
Cloud-giganten har i den forbindelse underskrevet en aftale med forsyningsselskabet Dominion Energy om at udforske brugen af små modulere atomreaktorer.
Uudslukkelig energitørst
De store it-giganter har en nærmest uudslukkelig energitørst, og behovet for grøn og vedvarende energi er blevet endnu større efter de seneste års satsninger på energikrævende AI-tjenester.
Det er blot få dage siden, at også Google oplyste, at selskabet vil støtte opførelsen af syv mindre amerikanske atomkraftværker.
Googles aftale er indgået med startup-virksomheden Kairos Power, der forventer at kunne levere de nye reaktorer mellem 2030 og 2035.
Ligesom hos Amazon er der tale om en ny generation mindre og modulære atomreaktorer kaldet SMR.
Google har desuden oplyste, at de reaktorer, som selskabet vil benytte sig af er typen, der kører på smeltet salt og bliver ansat som mere sikker end de traditionelle atomreaktorer.
Også Microsoft har for nylig offentliggjort, at selskabet har indgået en aftale, hvor et tidligere nedlukket amerikansk atomkraft skal genstartes og levere strøm til selskabets AI-tjenester.
Ekspert: En helgardering
Marie Münster, professor i energisystemer ved Danmarks Tekniske Universitet, beskriver over for Børsen satsningerne på atomkraft som en helgardering.
“Det kan ses i lyset af, at de stoler mere på, at den aftale, de (Google, red.) har underskrevet, kommer op at køre hurtigere, end et fleksibelt amerikansk energisystem med nok vedvarende energi som for eksempel sol og vind. Derudover kan det også ses som et udtryk for, at de spiller på flere heste i et forsøg på at helgardere sig,” siger Marie Münster til avisen.