Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: OpenAI-erkender: ChatGPT er blevet brugt til kriminalitet / Temu er klar til at samarbejde med EU om Digital Service Act / Opfinderen af BBS er død

OpenAI-erkender: ChatGPT er blevet brugt til kriminalitet. Temu er klar til at samarbejde med EU om Digital Service Act. Opfinderen af BBS er død. Siteimprove køber amerikansk selskab, og så er det i dag 65 år siden, at en legendarisk computer blev lanceret

Godmorgen venner

Det er i dag onsdag den 16. oktober, og her har du Computerworlds morgen-briefing.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der sidder klar bag tasterne og med simpel ordekvilibrisme og små sproglige 1-2-kombinationer har vævet dagens første nyhedsopdatering til dig.

Har du lidt ondt i håret efter gårsdagens fodboldlandskamp, hvor Danmark spillede 2-2 mod Schweiz, kan jeg garantere dig, at jeg starter blidt og roligt.

Vi lægger dog ud med en historie om ChatGPT, hvor selskabet bag, OpenAI, nu erkender, at løsningen er blevet misbrugt af cyberkriminelle.

OpenAI-erkender: ChatGPT er blevet brugt til kriminalitet

OpenAI har i 20 tilfælde sat foden ned overfor kriminelle, der har brugt chatbotten til eksempelvis at udvikle malware, sprede misinformation og udføre spear-phishing-angreb.

Det skriver it-mediet Bleepingcomputer på baggrund af en ny rapport, som OpenAI selv har udgivet.

Ifølge mediet er rapporten den første officielle bekræftelse af, at helt almindelige og frit tilgængelige værktøjer til generativ kunstig intelligens bruges til cyberkriminalitet.

Temu forsikrer EU: Vi klar til at samarbejde om Digital Service Act

I sidste uge kom det frem, at EU-Kommisssionen har besluttet for at holde et skarpt øje med den kinesiske e-handelsgigant Temu overholdelse af unionens krav til digitale tjenster.

I skriftligt udtalelse sendt til Børsen oplyser Temu, at platformen har modtaget en såkaldt anmodning om information fra EU Kommissionen, der skal i Kommisssionens vurdering af om Temu overholder EU’s Digital Service Act.

“I overensstemmelse med vores langvarige forpligtelse til overholdelse har vi truffet yderligere væsentlige foranstaltninger, siden vi blev udpeget til en VLOP (Very Large Online Platform, red.) den 31. maj 2024, og vi fortsætter med at forfine vores praksis i henhold til Digital Services Act,” lyder fra Temu i en mail til Børsen.

Opfinderen af BBS er død

Ward Christensen der var med-opfinder af BBS (Bulletin board system) er død 78 år gammel.

BBS var en forgænger for world wide web, og de havde deres storhedstid i 80’erne og starten af 90’erne, hvor de fungerede som digitale opslagstavler, som brugerne kunne ringe op til via et modem.

Et BBS havde som regel et debatfora og gav brugerne mulighed for at udveksle filer.

Ward Christensen skabte sammen med Randy Suess det først BBS i Chicago i 1978, og han arbejdede i mange år for IBM.

Siteimprove køber amerikansk selskab

Danske Siteimprove, der udvikler værktøjer som hjælper virksomheder med optimere deres hjemmesider, har købt det amerikanske selskab Marketmuse.

I et blogindlæg beskriver Siteimprove Marketmuse som førende inden for AI-indhold og søgeoptimerings-strategi.

Siteimrpove er stiftet af de to danske brødre Morten og Niels Ebbesen, og i 2020 solgte de aktiemajoriteten i selskabet til kapitalfonden Nordic Capital i en milliardhandel.

For 65 år siden blev en legendarisk computer lanceret

Control Data Corporation (CDC) lancerede 16. oktober 1959 verdens på det tidspunkt hurtigste computer, CDC 1604 Computer.

Det var en af verdens første succesfulde transistor-computer, og det første eksemplar af computeren blev leveret til US Navy, der brugte den i sit kontrolcenter, hvor den blandt andet blev anvendt til at generere vejrudsigter.

1604 Computer var 176 centimer høj, 227 centimer lang og 68 centimer dyb, og den blev designet af Seymour Cray, som blev kendt som “supercomputernes far”.