LIVE-BLOG:Følg det danske landsholds jagt på guld ved finalen i EM i cybersikkerhed

Artikel top billede

(Foto: Lasse Møller Badstue)

LIVE-BLOG: Danmark i front efter konkurrencens første runder: "Hvis man slår hul ned til feltet i starten er der stor mulighed for den holder hjem"

EM i cybersikkerhed, Torino: Mesterskabets grand finale: Attack and Defense er skudt igang. Truppen er en anelse nervøs, fordi når 36 andre hold konstant forsøger at hacke dig, så er der mange ubekendte at jonglere med. Følg udviklingen live.

Hvis drømmen om guld skal blive til virkelighed, så kræver det en ekstraordinær indsats til konkurrencens sidste dag.

Computerworld følger cyberlandsholdet tæt på dets mission om at vinde guld for anden gang.

Stemningen i truppen er god, men holdkaptajn Mikkel Broni Simonsen forklarer, at særligt kryptografi-opgaverne er de sværeste, som holdet nogensinde har prøvet.

Efter gårsdagens Jeopardy-konferencen med i alt 30 puzzles ligger Danmark nummer fem (Canada ligger nummer tre, men Canada kan ikke blive europæisk mester, og tæller derfor ikke med)

Men scoreboardet er lidt misvisende, fordi to timer før gong-gongen lød, frøs stillingen, så kun de enkelte hold ved, hvor mange af opgaverne, der blev løst.

Landstræner og professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet, Jens Myrup Pedersen ser med fortrøstning frem mod dagens finale.

"I går var en rigtigt svær en udfordring, men vi er ikke langt bagefter. Hvis I samarbejder og tror på jer selv, så kan vi stadig vinde - I er pisse dygtige," lød det fra Jens Myrup på morgenens peptalk på hotellet inden afgang.