Artikel top billede

Elon Musk-selskab har igen indsat chip i hjernen på et menneske: Lammet mand kan nu spille Counter-Strike med tankens kraft

En lammet mand er nu i stand til at spille Counter Strike og designe 3D-objekter udelukkende via hjernen efter, at have fået indsat en chip fra Elon Musks selskab Neuralink.

Ville du lade Elon Musk indsætte en chip i din hjerne?

Det er givetvis en del af os, som i bedste fald vil forholde sig tøvende til det spørgsmål, selvom Elon Musk tidligere har bedyret, at han trygt vil lade en af sine efterhånden mange børn får indopereret en sådan chip.

Nu har hans selskab Neuralink dog for anden gang haft succes med at implantere en chip i et levende menneskes hjerne.

Den seneste patiente har fornavnet Alex, og han har fået implanteret chippen som led i Neuralinks Prime Study.

Det er et del af klinisk forsøg for personer, som ikke er i stand til at bruge deres hænder, fordi de enten lider af en rygmarvsskade eller sygdommen ALS.

Kunne spille Counterstrike med hjernen

Neuralink oplyser, at patienten, der arbejdede som bilteniker før han blev af en rygmarvsskade, har succesfuldt har været i stand til at forbinde chippen til sin computer, hvorefter han har været i stand til både at spille Counter Strike 2 og udføre 3D-design med CAD-software.

Neuralink har lagt en video på Youtube, hvor du kan se Alex spille counterstrike_

Udover at hjælpe personer med lammelser, har Elon Musk tidligere forudset, at teknologien vil kunne hjælpe folk med andre typer udfordringer som autisme, depression, skizofreni og overvægt.

Derudover har han også vurderet, at chippen vil kunne udstyre raske mennesker med en slags digitale superkræfter.

Selskabet fik for knap halvandet år siden grønt lys af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til at indsætte chippen i mennesker, og tilbage i januar fik den første patient indsats chippen.